'Microsoft overweegt om Windows Phone en Windows gratis te maken vanwege Android'

Microsoft zou volgens The Verge overwegen om Windows Phone en Windows 8 RT gratis aan te bieden aan fabrikanten. De softwaregigant wil zo een sterk alternatief voor Android aanbieden.

Volgens de bron overweegt Microsoft-topman Terry Myerson momenteel om de toekomstige versies van Windows Phone en Windows 8 RT gratis te maken. Android is groot en deels gratis. Fabrikanten dienen alleen voor de Google services-apps te betalen zoals de Play Store en Gmail. Daardoor heeft het OS een flinke streep voor op Windows Phone en Windows 8 RT. Fabrikanten dienen aan Mivrosoft namelijk licentiegeld te betalen per verkocht toestel en dat kan oplopen tot 60 dollar per apparaat, zo gaan de geruchten.

Een andere aanleiding voor deze overweging is de overname van Nokia door Microsoft. Microsoft is bang dat fabrikanten nog minder snel geneigd zullen zijn om Windows en Windows Phone op hun toestellen te zetten, als Microsoft’s eigen hardware-tak geen geld hoeft neer te leggen voor de licentie. Microsoft wil dit concurrentievoordeel dan ook opheffen en geld verdienen aan advertenties en apps die het bedrijf op deze apparaten kan meeleveren en laten zien.

De software zal volgens de bron middels toekomstige updates langzaam maar zeker gratis gemaakt worden door Microsoft. De verwachting is dat binnen enkele jaren zal gaan gebeuren.

'Microsoft verdient 2 miljard dollar per jaar aan Android-patenten' 6d67f420ddb44de3a84d7f203414af63 6d67f420ddb44de3a84d7f2 high 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters