Microsoft patenteert modulaire smartphone

Onlangs is een patent van Microsoft gepubliceerd waarin een nieuw ontwerp te zien is voor een modulaire smartphone. Het gaat om een full-touch telefoon met een aantal modules die er onder een slider aan toegevoegd kunnen worden.

Het concept van een modulaire telefoon is niet nieuw, maar de eerste succesvolle implementatie moet nog komen. LG probeerde het eens in Amerika en een merk genaamd Modu heeft ook een keer iets dergelijks op de markt gezet. Allemaal zonder succes. Microsoft heeft nu een iets minder spectaculair concept bedacht en gepatenteerd.

Het concept van Microsoft gaat uit van een side-slider, wat op zich niets nieuws is. Meestal hebben dergelijke toestellen en qwerty-toetsenbord in de schuifmodule zitten en gametoetsen of speakers hebben we ook al eens gezien. Microsoft wil graag een combinatie van die dingen maken.

Dat betekent dat onder de slider een soort extra aansluiting zit, waar je verschillende modules in kunt klikken. Zo kun je dus een qwerty-toestenbord in je toestel klikken, of als je dat niet nodig vind bijvoorbeeld met een extra accu je batterijduur verlengen of door middel van gametoetsen een wat interessanter spelletje op je telefoon spelen.

Zoals bij elk patent het geval is, is het natuurlijk nog wel de vraag of we dit ooit toegepast gaan zien in een telefoon.

Microsoft modulaire smartphone patent

 

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Anoniem -

    Opzich een leuk concept maar ik zie niemand rondlopen met vier van die onderdelen. Het lijkt mij dat ze niet een patent krijgen op het principe want dat bestaat al veel langer.

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters