Microsoft pocht over het succes van Windows Phone

De directeur voor communicatie bij Microsoft heeft in een blogpost gepocht over de tractie die Windows Phone in de markt heeft. Daarnaast weet de communicatiedirecteur te bevestigen dat er een Blue-update aan zit te komen.

Skype Windows Phone 8

Frank Shaw, directeur communicatie bij Microsoft, blikt in een blogpost terug en vooruit naar de ontwikkelingen die Microsoft de afgelopen tijd heeft mee gemaakt en in gang zal zetten. Volgens de directeur is de lenteschoonmaak aangebroken bij Microsoft en zit de softwaregigant nu te kijken welke diensten er niet meer worden doorontwikkeld.

Het bedrijf is druk bezig om plannen te ontwikkelen voor de toekomst, zoals de Blue-update, aldus de topman. Shaw gaat niet specifiek in op de Blue-update maar bevestigt wel dat dit deze update meerdere producten en diensten zal gaan treffen op een positieve manier.

De directeur gaat daarnaast ook in op het succes van Windows Phone. Volgens Shaw heeft het toestel in een groeiend aantal landen een marktaandeel bereikt van 10 procent, al laat hij niet weten welke landen dat exact zijn. Daarnaast zou Windows Phone in zes landen beter verkopen dan Apple’s iPhone en in 26 landen beter dan BlackBerry-smartphones. Shaw beroept zich hierbij op de cijfers van het IDC.

Microsoft zelf heeft tot nog toe geen cijfers vrijgegeven over het eventuele wereldwijde verkoopsucces van Windows Phone. Het IDC weet daarnaast alleen het aantal verscheepte toestellen te berekenen, niet het aantal daadwerkelijk verkochte toestellen. In Nederland heeft het platform momenteel een marktaandeel tussen de 2 en 3 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. johnmalcolm -

    Apple-fanboy, Albert? Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen ๐Ÿ˜‰

    Chinese overheid bekritiseert Apple

    China dreigt met ingrijpen door de toezichthouder als Apple zijn service niet verbetert. Dat schrijft de Financial Times.
    Apple is 'oneerlijk', 'inhalig' en 'arroganter dan enig ander bedrijf'. Dat schrijven verschillende Chinese staatsmedia.
    De Chinese overheid heeft de aanval geopend op het Amerikaanse technologiebedrijf omdat het consumenten in China slechtere service zou bieden dan in het Westen. Apple vervangt in China niet de volledige kast van kapotte iPhones, omdat het volgens de Chinese wet dan de garantie voor de nieuwe telefoon volledig moet hernieuwen. De Chinese toezichthouder heeft donderdag gezegd dat Apple zijn garantiebeleid moet aanpassen. Zoniet dan volgen 'zware sancties', aldus de inspectie.

   2. Albert -

    ik heb geen apple hoor ben er zelfs geen fan van!
    Trouwens ik ben voor toegankelijke apparaten, helaas is windows en windows phone daar nog erg slecht in!

   3. johnmalcolm -

    Heb je Windows Phone 8 geprobeerd? Ik heb de 920 en ik ben er tevreden over. Overigens, 4 jaar iPhone gehad, ook naar tevredenheid, maar wilde eens wat anders. Wat Android betreft ben ik aan het wachten op de xperia Z-tablet.

   4. Albert -

    Nog niet geprobeerd maar qua toegankelijkheid (dat is dus voor mensen die blind zijn) heel er erg tegen (t kan gewoon niet) daar integen werkt het wel goed voor mensen die slechtziend zijn!

  1. hanszw -

   Volgens mij, Albert, is Steve Jobs al een tijdje dood maar wellicht heb je dat gemist. Er is ook geen enkel ander platform wat speciaal toestellen maakt voor mensen die blind zijn omdat de massa nou eenmaal ziende is en daar richten zij zich op. De rede daarvoor zal je wel begrijpen. Met een dergelijke handicap zal je wel meer missen dan alleen een gsm en dat is natuurlijk absoluut niet fijn, laat dat duidelijk zijn.

   1. Albert -

    1 het gaat mij om het idee van dat filmpje dat Balmer zich gedraagd als een kind (hij lijkt toch gek of niet?)

    en ten 2e

    Apple en Android en zelfs de nieuwe blackberry hebben uitstekende opties om hun apparaten blind te bedienen! Microsoft heeft dit echter niet! Snap je! Maar we wijken af van het artikel Wat ik wil zeggen is, met Balmer aan het roer zal het niet goed gaan met Microsoft. (vind ik)

   2. hanszw -

    Op grond waarvan je dit zegt is mij een raadsel Albert want ik kan hier niet over oordelen daar ik de man slechts ken van plaatjes en korte filmpjes, die slechts fragmenten zijn van een geheel. Voor de Lumia 920 had ik overgens een Samsung Galaxy Note II en ik zou echt niet weten hoe ik deze had moeten bedienen als ik blind was geweest. Het lijkt er meer op dat jij gewoon anti-microsoft bent, zonder een echte rede. Die mensen zijn er meer en we leven in een vrij land, dus………..

   3. Albert -

    Na aanleiding van zo'n springend en schreewend iemand (denk ik toch echt dat hij niet goed bij zijn hoofd is!)
    Ik ben zeker niet anti microsoft maar als je je eigen cijfers niet naar waarheid naar buiten kunt brengen… (dus de consument fopt naar mijn idee ) ben je niet echt goed bezig!

    p.s wil je zien hoe ik een android blind bediend kijk op http://www.avestudio.nl/android-41-video.html

    en ik ben ook al met Microsoft bezig(geweest) over de toegankelijkheid.
    Want zeg nou zelf het metro uiterlijk daagt uit om bediend te worden door iemand die blind is!

   4. hanszw -

    Wat mij betreft springt hij zich een ongeluk Albert, mijn Lumia 920 gaat er niet slechter door werken.

   5. Albert -

    Nee dat is waar, misschien straks wel als Microsoft zijn update beleid veranderd of dingen gaat beloven.. Ik vind Microsoft in ieder geval op een laag pitje draaien… Zeker met die Balmer aan boord.

    Edit: ik vind dat AAP dit artikel aardig lang op de frontpage laat staan!

   6. johnmalcolm -

    He, een review waarin de Lumia 920 beter wordt bevonden dan de Blackberry Z10. Dat is wederom balen voor Albert ๐Ÿ˜‰

   7. Albert -

    waarom is dat balen dan? De z10 wordt door iedereen in de put gepraat (logisch) En waaruit concluderen jullie dat ik Windows phone slecht vind?

   8. Jopislopi -

    Jongens! Kom op! Als ik dit lees zie ik dat Albert Windows Phone wat minder vind, en dan gaan jullie ervan maken dat hij het compleet niks vind!? Beetje raar hรจ ๐Ÿ˜‰ ? Zelf lijkt mij Windows Phone os ook niet echt wat ik zou dan liever voor een Android toestel gaan ondanks dat de specificaties van een wp beter zijn… Je moet ook een beetje kijken naar het interface! Het kan zijn dat sommige het hier niet mee eens zijn maar dit is mijn mening ๐Ÿ˜‰

   9. johnmalcolm -

    Windows Phone 8 al gebruikt, Jopie? Dan pas mening hebben…
    Zelf heb ik ervaring met iOS, Android en Windows Phone 8. Ik zal niet het eeen verheerlijken tegenover het ander, maar kan me ergeren aan dat eenzijdige systeemgebash van diverse gasten, zeker zonder het eens gebruikt te hebben.

    En wat Albert betreft: om Jobs nu te vergelijken met Balmer.. ik zou zeggen lees de bio eens, Jobs was helemaal geen prettig persoon.

   10. Albert -

    Ha Dat weet ik maar het ging mij er gewoon om dat met zo'n "gekke" topman als Balmer en Microsoft het gewoon niet goed komt! Ik zie als ineens jou baas (als je die hebt) zo gek zou doen! zou jij dan nog in hem geloven?

   11. johnmalcolm -

    Gekheid en genialiteit liggen dicht bij elkaar wordt wel eens gezegd. Maar, ik ben met je eens dat Microsoft wel eens een nieuwe CEO kan gebruiken, de houdbaarheid van een gezicht naar buiten is niet eindig.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters