Microsoft pocht over het succes van Windows Phone

De directeur voor communicatie bij Microsoft heeft in een blogpost gepocht over de tractie die Windows Phone in de markt heeft. Daarnaast weet de communicatiedirecteur te bevestigen dat er een Blue-update aan zit te komen.

Skype Windows Phone 8

Frank Shaw, directeur communicatie bij Microsoft, blikt in een blogpost terug en vooruit naar de ontwikkelingen die Microsoft de afgelopen tijd heeft mee gemaakt en in gang zal zetten. Volgens de directeur is de lenteschoonmaak aangebroken bij Microsoft en zit de softwaregigant nu te kijken welke diensten er niet meer worden doorontwikkeld.

Het bedrijf is druk bezig om plannen te ontwikkelen voor de toekomst, zoals de Blue-update, aldus de topman. Shaw gaat niet specifiek in op de Blue-update maar bevestigt wel dat dit deze update meerdere producten en diensten zal gaan treffen op een positieve manier.

De directeur gaat daarnaast ook in op het succes van Windows Phone. Volgens Shaw heeft het toestel in een groeiend aantal landen een marktaandeel bereikt van 10 procent, al laat hij niet weten welke landen dat exact zijn. Daarnaast zou Windows Phone in zes landen beter verkopen dan Apple’s iPhone en in 26 landen beter dan BlackBerry-smartphones. Shaw beroept zich hierbij op de cijfers van het IDC.

Microsoft zelf heeft tot nog toe geen cijfers vrijgegeven over het eventuele wereldwijde verkoopsucces van Windows Phone. Het IDC weet daarnaast alleen het aantal verscheepte toestellen te berekenen, niet het aantal daadwerkelijk verkochte toestellen. In Nederland heeft het platform momenteel een marktaandeel tussen de 2 en 3 procent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters