Microsoft presenteert Windows Mobile 6.5

Gisteren heeft Microsoft het platform Windows Mobile 6.5 aangekondigd, de langverwachte opvolger van Windows Mobile 6.1. De introductie ging tezamen met de lancering van Windows Market Place en Microsoft MyPhone. Voor de lancering van Windows Mobile 6.5 was Microsoft-baas Steve Ballmer persoonlijk aanwezig.

Steve Balmer

Gisteren heeft Microsoft het Windows Mobile 6.5 platform aan het publiek tentoongesteld. Bij de introductie van het nieuwe mobiele platform kondigde Steve Ballmer ook een naamsverandering voor Windows Mobile aan. In het vervolg gaan Windows Mobile-telefoons door het leven als Windows Phones. Daarnaast zullen alle nieuwe Windows Phones beschikken over een Windows-knop die de gebruiker naar het startmenu brengt. Deze knop is een nieuwe vereiste samen met de bel- en ophang-knop. Deze knop heeft dezelfde gedachte als de homeknop die ook terug te vinden is op Android-toestellen en de iPhone.

startmenu windows phone 6.5

Het bekende startmenu van Windows Mobile zal verdwijnen in de nieuwe versie. De Windows-knop brengt de gebruiker naar een geheel nieuw startmenu dat lijkt op een bijenkorfrooster met iconen. In het vernieuwde startmenu kan de gebruiker eenvoudig op de iconen klikken en de iconen verticaal rangschikken naar keuze.

Ook het beginscherm is compleet vernieuwd. In één oogopslag kan de gebruiker zien of er nieuwe e-mail, sms, gemiste oproepen enzovoort zijn. De vraag is echter of bedrijven als HTC dit nieuwe beginscherm gaan toepassen of hun eigen software (zoals TouchFlo 3D) toepassen.

Internet Exlorer Windows Phone 6.5

Windows Phone 6.5 zal een verbeterde Internet Explorer krijgen die pagina’s hetzelfde weergeeft als Internet Explorer op een desktop-pc. De nieuwe browser oogde snel en pagina’s zagen er goed uit. De nieuwe Internet Explorer in Windows Phone heeft een paar grote knoppen om belangrijke functies eenvoudig te bereiken. Het in- en uitzoomen in pagina’s is ook verbeterd. Microsoft verwacht met de nieuwe Internet Explorer de concurrentie aan te kunnen met Opera Mobile.

Het nieuwe Windows Mobile 6.5-platform heeft geen ondersteuning voor multitouch. Microsoft heeft wel de mogelijkheid ingebouwd om eenvoudig met je vinger te scrollen door over het scherm te ‘swipen’. Dit was al langer mogelijk in toestellen van HTC, maar nu is het een standaardonderdeel van de nieuwe Windows Phones-interface.

Windows Phone lock screen

Het unlockscreen van Windows Phone is compleet vernieuwd. Op dit scherm zien we de ‘Slide to Unlock’ van Apple terug. Het grote verschil is alleen dat er meerdere schuifbare balken zijn. Het lockscreen toont de gemiste oproepen, het aantal nieuwe sms en de ongelezen e-mails. Door de gewenste balk opzij te schuiven kan de gebruiker direct naar het onderdeel toe. Ook toont het nieuwe lockscreen de laatste agendapunten en de tijd.

Ten slotte heeft de gehele user interface een verfraaiing gekregen. Alle menu’s zien er wat gelikter en eenvoudiger bedienbaar uit. Over spectaculaire veranderingen kunnen we niet spreken.

Microsoft MyPhone

Een groot deel van de presentatie van Microsoft ging ook over de nieuwe MyPhone-software. Met deze software heeft de toestelgebruiker de mogelijk om tot 200MB aan telefoondata te back-uppen bij Microsoft. Op deze manier kan de gebruiker zijn e-mail, sms, agenda, adresboek, foto’s en video’s veiligstellen.
Ook is het mogelijk om data bij Microsoft online te archiveren. Zo kun je bepaalde sms’jes bewaren bij Microsoft online, zonder dat ze daarna aanwezig blijven op het toestel. De service MyPhone zit standaard in het Windows Mobile 6.5-platform en wordt ook beschikbaar gesteld voor Windows Mobile 6.1.

Microsoft presenteerde Windows Phone 6.5 op de eerder aangekondigde HTC Touch Diamond2. HTC maakte bekend dat de HTC Touch Diamond2 en Touch Pro2 een gratis upgrade krijgen naar het nieuwe besturingssysteem. LG maakte bekend tot 2012 zo’n 50 Windows Phones te gaan lanceren. Windows Mobile wordt het standaardplatform voor LG-smartphones. Ook Acer maakte maandagavond bekend in 2009 met minimaal vier Windows Phone 6.5-telefoons te gaan komen.

HTC Touch Diamond2

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters