Microsoft rapporteert record omzet

Microsoft heeft haar cijfers bekend gemaakt over het vierde fiscale kwartaal van 2010. De grootmacht wist het beste kwartaal uit zijn geschiedenis te rapporteren en heeft dan ook een omzet weten te draaien van niet minder dan 16 miljard dollar.

Grootmacht Microsoft lijkt nog steeds erg goed te boeren ondanks zijn zwakke prestaties op het mobiele vlak. De ontwikkelaar heeft het beste kwartaal uit zijn geschiedenis gedraaid en wist zelfs Apple voor te blijven met een omzet van 16,04 miljard dollar over het vierde fiscale kwartaal van 2010. De ontwikkelaar heeft een winst weten neer te zetten van 4,52 miljard dollar en ook het dividend per aandeel ging een paar centen omhoog naar 0,51 dollar. Al met heeft Microsoft alle verwachtingen van analisten en aandeelhouders weten verslaan en lijkt de producent de komende twee kwartalen ook goed te gaan boeren aangezien de verwachting is dat de Office 2010 en Windows 7 verkopen sterk zullen blijven doorgaan. Ook de introductie van Windows Phone 7 zal moeten gaan bijdragen aan het positieve resultaat van de gigant vanaf het laatste kwartaal van dit jaar.

Microsoft gaf ook een indicatie over de kosten van haar Kin-project die onlangs beëindigd werd. Volgens het bedrijf uit Redmond heeft het project 240 miljoen dollar gekost en is dit als kosten afgeschreven van diens balans. Ter vergelijking, de hoesjes die Apple gratis gaat weggeven voor haar iPhone 4 kosten het bedrijf 175 miljoen dollar. Al met al lijken dit kleine druppels op een gloeiende plaat te zijn als we kijken naar de winst en omzet van de twee giganten.

Steve Balmer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters