Microsoft rapporteert record omzet

Microsoft heeft haar cijfers bekend gemaakt over het vierde fiscale kwartaal van 2010. De grootmacht wist het beste kwartaal uit zijn geschiedenis te rapporteren en heeft dan ook een omzet weten te draaien van niet minder dan 16 miljard dollar.

Grootmacht Microsoft lijkt nog steeds erg goed te boeren ondanks zijn zwakke prestaties op het mobiele vlak. De ontwikkelaar heeft het beste kwartaal uit zijn geschiedenis gedraaid en wist zelfs Apple voor te blijven met een omzet van 16,04 miljard dollar over het vierde fiscale kwartaal van 2010. De ontwikkelaar heeft een winst weten neer te zetten van 4,52 miljard dollar en ook het dividend per aandeel ging een paar centen omhoog naar 0,51 dollar. Al met heeft Microsoft alle verwachtingen van analisten en aandeelhouders weten verslaan en lijkt de producent de komende twee kwartalen ook goed te gaan boeren aangezien de verwachting is dat de Office 2010 en Windows 7 verkopen sterk zullen blijven doorgaan. Ook de introductie van Windows Phone 7 zal moeten gaan bijdragen aan het positieve resultaat van de gigant vanaf het laatste kwartaal van dit jaar.

Microsoft gaf ook een indicatie over de kosten van haar Kin-project die onlangs beëindigd werd. Volgens het bedrijf uit Redmond heeft het project 240 miljoen dollar gekost en is dit als kosten afgeschreven van diens balans. Ter vergelijking, de hoesjes die Apple gratis gaat weggeven voor haar iPhone 4 kosten het bedrijf 175 miljoen dollar. Al met al lijken dit kleine druppels op een gloeiende plaat te zijn als we kijken naar de winst en omzet van de twee giganten.

Steve Balmer

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters