Microsoft Surface Pro -opladers teruggeroepen

Microsoft roept honderdduizenden Surface Pro -opladers terug vanwege een oververhittingsgevaar. Het betreft opladers van de eerste generaties.

Eens in de zoveel tijd komt een fabrikant erachter dat ze een kritieke ontwerpfout over het hoofd hebben gezien. Vandaag is dat Microsoft overkomen. Er zijn klachten binnengekomen over de oververhitting van opladers die niet hoort te ontstaan.

Oplader probleem

Het betreft opladers van de Microsoft Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 die vóór 15 juli 2015 zijn verkocht. Als je de oplader te strak oprolt of buigt kan dit voor problemen zorgen met het opladen. De lader kan namelijk hoge temperaturen bereiken die gevaarlijk zijn voor de gebruiker.

Er is slechts een klein gedeelte van de gebruikers dat een klacht heeft Surface Proingediend, maar Microsoft roept voor de zekerheid alle opladers terug. Microsoft gaat alle gebruikers die zich aanmelden voorzien van een correct werkende lader. Het bedrijf zegt dat er nog specifieke details zullen verschijnen over het gratis vervangen van de laders.

Surface Pro

Microsofts Surface Pro-tablets zijn erg populair. Ondanks dat er geen exacte verkoopcijfers bekend zijn, is de schatting dat er elke maand zo’n 500.000 Surface Pro’s worden verkocht. In het derde kwartaal van 2015 werden er zelfs twee miljoen Surface-toestellen verkocht. Het debuut van de Microsoft tablet begon met de Surface RT die op aangepast Windows-software draaiden. Sinds 2013 maakt Microsoft Surface Pro-tablets die op de volledige versie van Windows draaien. De tablets zijn niet aan te slepen bij verkopers. De laatste versie, de Surface Pro 4, is helemaal populair.

Concurrenten

Het tablettype waar de Surface Pro onder valt wordt steeds vaker gekozen boven een standaard laptop. De grote voordelen zijn het formaat, het touchscreen en de eventuele stylus die bij sommige van deze tablets wordt geleverd. Grote concurrenten van de Surface Pro 4 zijn de Google Pixel X en de iPad Pro die allemaal aan het einde van vorig jaar zijn geïntroduceerd.

Bron: Channelnomics

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters