Microsoft start verkoop nieuwe smartphone: de Galaxy Note 8

Microsoft is de dominante partij als het om computers gaat, dankzij Windows. Juist daarom is het zo verbazingwekkend dat de techgigant de boot mistte als het om smartphones gaat. Niet alleen qua hardware, maar ook qua software. Windows Phones boden kwaliteit en een uniek design, maar dat bleek niet genoeg te zijn. Apple en Google walsten over Microsoft heen.

Microsoft mist de boot

Hoe dat kon gebeuren blijft een interessante vraag. Hetzelfde gebeurde in principe met BlackBerry. De Canadese techgigant sloeg echter terug door zijn nederlaag te accepteren, en gewoon voort te bouwen op en met Android. Oftewel: het besturingssysteem van zijn grootste concurrent.

Windows Phones zijn nu officieel dood, evenals Windows Mobile. Daarmee verliest de markt een interessante partij, hoe klein het marktaandeel dan ook was. Functies als Windows Continuum en Microsoft’s filosofie als het om universele apps ging zijn strategieĆ«n waar Google en Apple nog wat van kunnen leren.

Maar goed, ook Microsoft moet door gaan, en dat doet het op zijn eigen manier. Het Amerikaanse bedrijf is nog steeds een grote naam dankzij applicaties zoals Excel, Word en Powerpoint. Applicaties die veel iOS- en Android-gebruikers op hun smartphone hebben staan. Daarnaast ontwikkelt Microsoft steeds meer gratis toepassingen voor Android, waaronder de populaire launcher Microsoft Launcher.

Samsung Galaxy Note 8

De volgende stap is het verkopen van hardware. Geen eigen toestellen, maar de smartphones van Samsung. In de officiƫle Microsoft Store kon je al de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus kopen, maar nu is ook de Samsung Galaxy Note 8 aan dat rijtje toegevoegd.

Je zou verwachten dat Microsoft de toestellen standaard met zijn eigen apps levert, maar dat is opvallend genoeg niet het geval. In plaats daarvan benadrukt het bedrijf de mogelijkheden die Microsoft Launcher biedt. Daar blijft het bij, dus consumenten zullen zelf de launcher nog moeten installeren. Een verrassend gebruikersvriendelijke benadering, al helemaal ten opzichte van de concurrentie.

Microsoft Store Samsung Galaxy Note 8

Een interessante volgende stap voor het bedrijf. Is het ook de laatste stap? Vast niet, maar ondertussen doet Microsoft er alles aan om er wel als eerste bij te zijn bij de volgende techrevolutie. Oftewel: augmented reality. Check hier alles wat je moet weten over die veelbelovende technologie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ronald -

    Nou Windows Phone werd steeds populairder met Nokia en Andere. Het marktaandeel was groeiende.

    Maar in 2014 besloot Microsoft Nokia over te nemen. En toen besloot Steve Balmer jammer genoeg met pensioen te gaan. Waarna de nieuwe CEO het dood liet bloeden.

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters