Microsoft sluit overeenkomst om goedkope smartphone te produceren

Microsoft is een samenwerking aangegaan met de producent MediaTek om goedkope smartphone te gaan produceren. De producent zou zich met Windows Mobile 6.x willen gaan richten op opkomende werelddelen.

Microsoft telefoon

De Taiwanese krant Digitimes rapporteert vandaag over een nieuwe samenwerking die Microsoft is aangegaan in Azië. Microsoft heet de producent MediaTek in de arm genomen om goedkope smartphone te gaan produceren om zo met Windows Mobile 6.x meer afzet te genereren in deze snelgroeiende markt. De softwareproducent zou met de nieuwe smartphones van plan zijn om opkomende landen in Azië en Afrika te voorzien van deze relatief goedkope telefoons. Hiermee zou Microsoft het marktaandeel vergroten van Windows Mobile en slimme telefoons meer toegankelijk maken voor de armere mensen der aarde. Onduidelijk is echter nog op welke Windows Mobile-versie de telefoons zullen gaan lopen en wat de prijs van de toestellen zal gaan worden. Andere bronnen melden dat de prijs aantrekkelijk zal zijn voor deze landen om ze te kunnen concurreren met bijvoorbeeld Nokia.

Het persbericht weet tot slot te melden dat de telefoons de beschikking zullen gaan krijgen over volledige touchscreen input waardoor de kans groot is dat de toestellen niet veel goedkoper dan 100 euro zullen zijn. Eerder vandaag wist ook Nokia een nieuwe stap te zetten voor ontwikkelingslanden door met een telefoon te gaan komen die slechts tien dollar moet gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters