Microsoft sluit overeenkomst om goedkope smartphone te produceren

Microsoft is een samenwerking aangegaan met de producent MediaTek om goedkope smartphone te gaan produceren. De producent zou zich met Windows Mobile 6.x willen gaan richten op opkomende werelddelen.

Microsoft telefoon

De Taiwanese krant Digitimes rapporteert vandaag over een nieuwe samenwerking die Microsoft is aangegaan in Azië. Microsoft heet de producent MediaTek in de arm genomen om goedkope smartphone te gaan produceren om zo met Windows Mobile 6.x meer afzet te genereren in deze snelgroeiende markt. De softwareproducent zou met de nieuwe smartphones van plan zijn om opkomende landen in Azië en Afrika te voorzien van deze relatief goedkope telefoons. Hiermee zou Microsoft het marktaandeel vergroten van Windows Mobile en slimme telefoons meer toegankelijk maken voor de armere mensen der aarde. Onduidelijk is echter nog op welke Windows Mobile-versie de telefoons zullen gaan lopen en wat de prijs van de toestellen zal gaan worden. Andere bronnen melden dat de prijs aantrekkelijk zal zijn voor deze landen om ze te kunnen concurreren met bijvoorbeeld Nokia.

Het persbericht weet tot slot te melden dat de telefoons de beschikking zullen gaan krijgen over volledige touchscreen input waardoor de kans groot is dat de toestellen niet veel goedkoper dan 100 euro zullen zijn. Eerder vandaag wist ook Nokia een nieuwe stap te zetten voor ontwikkelingslanden door met een telefoon te gaan komen die slechts tien dollar moet gaan kosten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters