Microsoft sluit overeenkomst om goedkope smartphone te produceren

Microsoft is een samenwerking aangegaan met de producent MediaTek om goedkope smartphone te gaan produceren. De producent zou zich met Windows Mobile 6.x willen gaan richten op opkomende werelddelen.

Microsoft telefoon

De Taiwanese krant Digitimes rapporteert vandaag over een nieuwe samenwerking die Microsoft is aangegaan in Aziƫ. Microsoft heet de producent MediaTek in de arm genomen om goedkope smartphone te gaan produceren om zo met Windows Mobile 6.x meer afzet te genereren in deze snelgroeiende markt. De softwareproducent zou met de nieuwe smartphones van plan zijn om opkomende landen in Aziƫ en Afrika te voorzien van deze relatief goedkope telefoons. Hiermee zou Microsoft het marktaandeel vergroten van Windows Mobile en slimme telefoons meer toegankelijk maken voor de armere mensen der aarde. Onduidelijk is echter nog op welke Windows Mobile-versie de telefoons zullen gaan lopen en wat de prijs van de toestellen zal gaan worden. Andere bronnen melden dat de prijs aantrekkelijk zal zijn voor deze landen om ze te kunnen concurreren met bijvoorbeeld Nokia.

Het persbericht weet tot slot te melden dat de telefoons de beschikking zullen gaan krijgen over volledige touchscreen input waardoor de kans groot is dat de toestellen niet veel goedkoper dan 100 euro zullen zijn. Eerder vandaag wist ook Nokia een nieuwe stap te zetten voor ontwikkelingslanden door met een telefoon te gaan komen die slechts tien dollar moet gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters