Microsoft sluit patenten overeenkomst met HTC voor het Android OS

Microsoft en HTC hebben overeenstemming bereikt over verschillende patenten van Microsoft. HTC mag deze patenten nu gebruiken voor het Android OS van Google.

Microsoft heed bekendgemaakt dat het een deal met producent HTC heeft gesloten omtrent patenten. HTC is van plan om verschillende patenten van Microsoft te gaan gebruiken in het Android OS van Google en daar is nu het groene licht voor gekomen uit Redmond. HTC dient hiervoor uiteraard wel een nette vergoeding af te geven aan de gigant om gebruik te mogen maken van de patenten.

Onduidelijk is precies waar de patenten betrekking op hebben maar het zou gaan om sommige GUI elementen uit Windows Mobile en technieken die in het OS gebruikt worden. De verwachting is dat HTC deze technologieƫn wil gaan gebruiken om haar HTC Sense-ervaring op zowel Android als Windows Mobile-telefoons identiek te maken. Momenteel verschillen de versies van Sense op Android en Windows Mobile op een paar vlakken van elkaar maar HTC lijkt nu van plan om deze identiek te maken met deze overeenkomst. Financiƫle cijfers zijn niet vrijgegeven door de twee partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. HTC-Freak -

    Hier zou apple een een voorbeeld aan moeten nemen.. Heeft de een patent op iets wat de ander wil gebruiken.. ga dan gewoon om de tafel zitten als volwassen mensen.

    1. HTC-Freak -

      Hey mike, ik denk dat het andersom is. Dat de Android de zelfde Sense als de WM toestellen krijgt. De Sense op de WM toestellen is een stuk beter als op de Android`s. Dit is mijn ervaring en ook van collega`s:Y

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters