‘Foto’s: Microsoft werkt aan high-end smartphone met laptop processor’

Volgens Evan Blass werkt Microsoft aan een high-end smartphone met een laptop processor. De bekende lekker deelde zelfs marketingmateriaal van het toestel.

Windows 10 Mobile

Microsoft smartphoneVolgens de bekende lekker @evleaks werkt Microsoft aan een high-end smartphone met een processor van Intel, op het niveau van laptopprocessors. Het vermeende toestel draait op Windows 10 Mobile, en is al enkele jaren in ontwikkeling. Microsoft is al bijna vijf jaar bezig met de Surface Phone, een high-end vlaggenschip voor de zakelijke markt. Wellicht hebben we hier met dat project te maken.

Amsterdam

De eerste tweets van Evan Blass doen vermoeden dat het een oud project is waar al lang mee is gestopt. Vandaag liet hij echter weten dat het bijzonder krachtige vlaggenschip meer dan een concept is, en dat we binnenkort meer nieuws kunnen verwachten. Daarna deelde hij zelfs afbeeldingen van het onaangekondigde vlaggenschip. Het marketingmateriaal heeft grotendeels Amsterdam als achtergrond.

Zakelijke markt

Microsoft gaf vorige maand nog ruiterlijk toe dat het grotendeels de boot heeft gemist als het om smartphones gaat. De Surface Tablets zijn echter zeer succesvol binnen de verder kwakkelende tabletmarkt, dus wellicht kan een zakelijke smartphone met hetzelfde concept wel het verschil maken voor de techgigant. Een laptop processor kan genoeg kracht leveren om Microsoft’s innovatieve Continuum naar een hoger niveau te tillen, zeker nu Windows 10 Mobile zo goed samenwerkt met Windows 10. Zo kan de smartphone een totaaloplossing worden voor de flexibele werknemer.

Microsoft smartphoneMicrosoft smartphoneMicrosoft smartphone

Microsoft Surface Phone

Al met al zijn we vooral gewoon benieuwd naar wat de langverwachte Surface Phone uiteindelijk in gaat houden. Al jaren duiken geruchten op rondom een high-end vlaggenschip van Microsoft, maar telkens werd het project uitgesteld. Microsoft heeft al een voet tussen de deur in veel bedrijven dankzij zijn desktop-software. Een diepe integratie met zijn huidige ecosysteem kan er voor gaan zorgen dat het onaangekondigde vlaggenschip wel aanslaat, waar Windows Mobile verder de gemiddelde consument niet weet aan te spreken.

Bron: Evan Blass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul -

  Als microsoft met deze surfacephone uitkomt. Dus een phone met een laptopprocessor waarmee continuüm uitstekend gaat werken op je extra/tv scherm. Dan heb je gewoon een super krachtpatser in je broekzak.
  Dit zal in mobile phone markt een grote verandering terweeg brengen!
  De iphone 8 of de edge 8 die moeten komen zullen dan op nr.2 en 3 staan en surfacephone op nr.1.
  Veel apple/android fans willen dit niet horen en zullen ook blijven roepen over de hoeveelheid apps ect ect.
  Maar als het goed is kunnen straks ook ios apps draaien op je surfacephone.
  Maar de windows store is nu al ruimvoldoende gevuld met goede apps.En de meest gebruikte apps zitten erin.

  Veel mensen twijffelen nu met samsung heel begrijpelijk,ik zou zeggen wacht even met aanschaf van een nieuwe en probeer een surfacephone als die uitkomt.Je zal verrast worden hoe gebruiksvriendelijk en fijn dit toestel is.

  1. Paul -

   Navigatie app robbert??
   Zeker nog nooit een windows mobile gebruikt.
   Windows mobile heeft de beste gratis en offline navigatie en dan ook nog over de hele wereld. Voorheen here drive nu windows maps.
   Gratis automatische updates.Zit gewoon standaard op je windowsphone.
   Mensen om mij heen met een iphone of android gebruiken deze zelfs en in hun store heet het here go.

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters