Microsoft sommeert XDA-Developers om Windows Mobile 6.5-roms te verwijderen

Microsoft heeft in een e-mail XDA-Developers gesommeerd om alle links naar Windows Mobile 6.5-roms te verwijderen. Volgens Microsoft is de site bewust bezig met het verspreiden van deze roms ook al bevinden de roms zich niet op de server van XDA-Developers.

XDA-Developers

In de e-mail van Microsoft valt te lezen dat de producent XDA-Developers ervan beschuldigt moedwillig te linken naar Windows Mobile 6.5-roms op een andere server. Volgens Microsoft is ook dit in strijd met hun copyrightregels en heeft het XDA inmiddels gesommeerd om alle links naar de desbetreffende roms te verwijderen. Daarnaast wil Microsoft ook dat al het Windows Mobile 6.1-materiaal verwijderd wordt en alle links kapotgemaakt worden. Dit is inmiddels de tweede keer dat Microsoft bij XDA-Developers op de stoep staat voor copyrightschending. Eerder had de site bijna haar deuren gesloten omdat alle roms op hun server stonden. Microsoft wist zich toen te beroepen op copyrightregels, rechters oordeelden destijds dat XDA daar inbreuk op maakte.

XDA-Developers heeft sinds de laatste confrontatie met Microsoft alle roms op andere servers gezet, zoals die van rapidshare. Hiermee wist de site de dans telkens te ontspringen en ook nu is de vraag of Microsoft wel een poot heeft om op te staan aangezien het linken naar de roms niet per definitie illegaal is. XDA-Developers wacht verdere reacties van Microsoft af en laat de e-mail voorlopig naast zich liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters