Microsoft sommeert XDA-Developers om Windows Mobile 6.5-roms te verwijderen

Microsoft heeft in een e-mail XDA-Developers gesommeerd om alle links naar Windows Mobile 6.5-roms te verwijderen. Volgens Microsoft is de site bewust bezig met het verspreiden van deze roms ook al bevinden de roms zich niet op de server van XDA-Developers.

XDA-Developers

In de e-mail van Microsoft valt te lezen dat de producent XDA-Developers ervan beschuldigt moedwillig te linken naar Windows Mobile 6.5-roms op een andere server. Volgens Microsoft is ook dit in strijd met hun copyrightregels en heeft het XDA inmiddels gesommeerd om alle links naar de desbetreffende roms te verwijderen. Daarnaast wil Microsoft ook dat al het Windows Mobile 6.1-materiaal verwijderd wordt en alle links kapotgemaakt worden. Dit is inmiddels de tweede keer dat Microsoft bij XDA-Developers op de stoep staat voor copyrightschending. Eerder had de site bijna haar deuren gesloten omdat alle roms op hun server stonden. Microsoft wist zich toen te beroepen op copyrightregels, rechters oordeelden destijds dat XDA daar inbreuk op maakte.

XDA-Developers heeft sinds de laatste confrontatie met Microsoft alle roms op andere servers gezet, zoals die van rapidshare. Hiermee wist de site de dans telkens te ontspringen en ook nu is de vraag of Microsoft wel een poot heeft om op te staan aangezien het linken naar de roms niet per definitie illegaal is. XDA-Developers wacht verdere reacties van Microsoft af en laat de e-mail voorlopig naast zich liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters