'Microsoft speelt vals bij uitdagen van klanten'

Om Windows Phone onder de aandacht te brengen, heeft Microsoft in Amerika zogeheten ‘Smoked by Windows Phone’-sessies in zijn eigen winkels bedacht. Wie daar met een iPhone of een Androidtelefoon binnenkomt, mag de uitdaging aan: als zijn toestel sneller is dan een Windows Phone, krijgt de klant een gloednieuwe pc mee. Maar Microsoft wordt nu beschuldig van valsspelen.

smoked by windows phone

De klant krijgt een uitdaging: voer een taak uit op je telefoon, en zie dat onze Microsoft-werknemer daar sneller mee klaar is met zijn Windows Phone. Als, naar verwachting, de klant langer aan het prutsen is op zijn iPhone of Androidtelefoon dan de Microsoft-werknemer, heeft die verloren, maar ook weer niet helemaal: hij mag zijn iPhone/Android achterlaten en omruilen voor een Windowstelefoon. Wint hij wel, dan krijgt hij een mooie pc mee.

Een klant die een Microsoft-winkel binnenliep met zijn Androidtelefoon, heeft echter ondervonden dat Microsoft er niet op zit te wachten om pc’s ter waarde van duizend dollar uit te delen. Hij won namelijk met zijn toestel van de Windows Phone door een trucje. Hij kreeg de opdracht: ”laat het weer zien in twee Amerikaanse steden.” Vervolgens werd tot drie geteld, en begonnen zowel de klant als de Microsoft-werkneemster de taak uit te voeren.

De klant won. Toevallig had deze man twee weer-widgets op het homescreen van zijn Androidtelefoon staan, dus hij hoefde het toestel alleen maar aan te zetten. Bovendien had hij zijn toestel zo aangepast dat het lockscreen was uitgeschakeld, en het toestel met het simpel indrukken van de aanuitknop gereed was met de taak. Daarmee was hij enkele seconden sneller dan de Microsoft-werkneemster met haar Windowstelefoon.

Hij kreeg echter geen pc mee, want Microsoft vond dat dit niet volgens de regels was. Microsoft heeft echter verzuimd om die regels van tevoren duidelijk kenbaar te maken, dus deze klant ging niet alleen teleurgesteld naar huis, maar vertelde zijn verhaal vervolgens aan een techblog die het gretig optekende. Het ziet ernaar uit dat Microsoft binnenkort wat kleine lettertjes aan zijn uitdaging zal toevoegen om dit soort gevallen voortaan te voorkomen.

Bron: WP Central

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters