'Microsoft speelt vals bij uitdagen van klanten'

Om Windows Phone onder de aandacht te brengen, heeft Microsoft in Amerika zogeheten ‘Smoked by Windows Phone’-sessies in zijn eigen winkels bedacht. Wie daar met een iPhone of een Androidtelefoon binnenkomt, mag de uitdaging aan: als zijn toestel sneller is dan een Windows Phone, krijgt de klant een gloednieuwe pc mee. Maar Microsoft wordt nu beschuldig van valsspelen.

smoked by windows phone

De klant krijgt een uitdaging: voer een taak uit op je telefoon, en zie dat onze Microsoft-werknemer daar sneller mee klaar is met zijn Windows Phone. Als, naar verwachting, de klant langer aan het prutsen is op zijn iPhone of Androidtelefoon dan de Microsoft-werknemer, heeft die verloren, maar ook weer niet helemaal: hij mag zijn iPhone/Android achterlaten en omruilen voor een Windowstelefoon. Wint hij wel, dan krijgt hij een mooie pc mee.

Een klant die een Microsoft-winkel binnenliep met zijn Androidtelefoon, heeft echter ondervonden dat Microsoft er niet op zit te wachten om pc’s ter waarde van duizend dollar uit te delen. Hij won namelijk met zijn toestel van de Windows Phone door een trucje. Hij kreeg de opdracht: ”laat het weer zien in twee Amerikaanse steden.” Vervolgens werd tot drie geteld, en begonnen zowel de klant als de Microsoft-werkneemster de taak uit te voeren.

De klant won. Toevallig had deze man twee weer-widgets op het homescreen van zijn Androidtelefoon staan, dus hij hoefde het toestel alleen maar aan te zetten. Bovendien had hij zijn toestel zo aangepast dat het lockscreen was uitgeschakeld, en het toestel met het simpel indrukken van de aanuitknop gereed was met de taak. Daarmee was hij enkele seconden sneller dan de Microsoft-werkneemster met haar Windowstelefoon.

Hij kreeg echter geen pc mee, want Microsoft vond dat dit niet volgens de regels was. Microsoft heeft echter verzuimd om die regels van tevoren duidelijk kenbaar te maken, dus deze klant ging niet alleen teleurgesteld naar huis, maar vertelde zijn verhaal vervolgens aan een techblog die het gretig optekende. Het ziet ernaar uit dat Microsoft binnenkort wat kleine lettertjes aan zijn uitdaging zal toevoegen om dit soort gevallen voortaan te voorkomen.

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  @Angelo: klopt wat je zegt over het Bluetooth profiel maar Nokia heeft een applicatie uitgebracht die draadloos via de router werkt naar ndla toestellen

 2. Marcel -

  Waarom reageren met zo'n opmerking als fietsen stelen. Ben het helmaal met Hans eens. Gelukkig zijn er meerdere systemen waardoor we kunnen kiezen. Als ik mijn mail wil lezen ga ik naar de mail app. Als ik mijn agenda in wil zien ga ik naar mijn agenda app. Ik hoe niet alles via homescreens en gelukkig heb ik en ook jij de keuze. Elk systeem heeft zijn voors en tegens maar reageer wel op een normale manier naar elkaar.

  1. Sjaakie -

   Zeur niet jonguh.. Angelo reageert op het artikel over de Widgets, waar hij volkomen gelijk in heeft.
   Dan bewwer jij dat Live tiles het zelfde bieden als widgets.. ?? Hou je jezelf voor de gek of ben je niet helemaal snugger?? Dan moet je naderhand niet gaan praten over keuzes!! kom op zeg..:S En ik scheld verder niet, maar praat op mijn manier!

   1. Marcel -

    Gelukkig bewijs je mijn statement zelf. Waar maak je je zo druk over? Wees happy met je android. Dan ben ik dat met WP7

 3. Hans -

  De kopregel had eerder moeten zijn: Klant speelt vals maar als er Microsoft staat dan trekt dat natuurlijk meer lezers en mensen die de gelegenheid meteen weer aangrijpen om te melden dat hun systeem veel beter is. Vraag eens of het mij boeit.
  @Robert: vanaf oktober is er de upgrade naar WP8, die kan dan ook met hogere resolutie schermen werken en krijgt dan ook een dual core mee. Overgens loopt het draadloos verzenden van Audio en Video nu best heel soepel, er is kort geleden een app voor gekomen.

 4. robert -

  Logisch toch
  De android gebruiker had al een voorsprong.
  Wordt extra regels invoeren dat alles standaard is.

  De verdediging van de WP gebruikers dat het geen dual of quad core nodig is in mijn ogen niet reeel.

  Tuurlijk het loopt soepel. Maar hoe gaat het als de resolutie verhoogd wordt? of als je werkelijk gaat multitasken? of draadloos audio en video gaat verzenden?

  iOS loopt ook soepel maar heeft toch dual core.

  Ben je blij met 800*480 resolutie en dat je OS alleen soepel loopt is WP de juiste keuze.

 5. Marcel -

  Dit kan met Windows Phone ook. Ik kan op het homescreen met een live-tile elke stad ter wereld neerzetten. En dus ook meerdere steden. Dan is het de aanknop indrukken en vervolgens vegen en zie daar het weerbericht in twee steden. Microsoft had het wel wat luchtiger mogen opnemen. Maar ja.

  WP7 kent juist door de live tiles een zeer dynamisch startscherm. Zo zie ik in een oogoplag mijn werkmail, agenda, privemail, whatsapp berichten, file nieuws en ga zo maar door en dat zonder quad core.

  1. Sjaakie -

   Dit kan met een windows phone ook.. ga toch fietsen stelen man!! Wil je de live tiles met widgets gaan vergelijken.. haha dit komt nog niet in de buurt. Je kan bijvoorbeedl zien hoeveeel mails er staan te wachten, maar met een android widget kan ik gelijk van de eerst 10 mails de headers en eventueel de eerste regel tekst lezen, bij mijn agenda widget kan ik gelijk mijn afspraken voor de komende dagen lezen, enz enz.. De widgets en het customizen van je homescreens bij android is een GROTE kracht. Hiervan zie niets terug bij IOS en WP7.

 6. Angelo -

  haha.. zal gauw voorbij zijn die actie.. en zulke acties geeft ook al aan dat het slecht verkoopt.

  De widgets blijven een HEEL sterk punt van Android, en je kan je home screens er zo mee aanpassen dat je in twee vinger vegen van makkelijk 4 of 5 dingen gelijk alles weet.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters