Microsoft staakt ondersteuning Windows Phone 7.8 en 8 halverwege volgend jaar

Microsoft blijft de mobiele besturingssystemen Windows Phone 7.8 en Windows Phone 8 ondersteunen tot halverwege volgend jaar. Dat is te lezen op de website van Microsoft Support.

Microsoft staakt ondersteuning Windows Phone 7.8 en 8 halverwege volgend jaar microsoft

Om precies te zijn stopt de ondersteuning voor Windows Phone 7.8 op 9 september 2014. Die voor Windows Phone 8 stopt al op 8 juni 2014.

Voor Windows Phone 7.8 is de ondersteuning via updates en bugfixes waarschijnlijk echt afgelopen na 9 september volgend jaar. Windows Phone 8, dat vreemd genoeg drie maanden eerder zijn deadline bereikt, zal waarschijnlijk toch langer worden ondersteund. Bekend is al dat er een belangrijke update (de Blue-update) aan komt, waarna de einddatum voor ondersteuning hoogstwaarschijnlijk weer een eind zal opschuiven. De Blue-update wordt ergens eind dit jaar, of begin volgend jaar verwacht.

Voor Windows Phone 7.8 ligt het anders, want dat is al een update die was bestemd om de levensduur van Windows Phone 7-toestellen te verlengen. Toch gaan er geruchten dat ook voor versie 7.8 nog een of meer belangrijke updates in de pijplijn zitten. Als dat zo is, zal de eindddatum voor ondersteuning van 7.8 ook verder opschuiven.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eddddd -

   Fictieve data waar je je geen zorgen over hoeft te maken mijns inziens. Het verdient juist lof dat vooraf wordt tot wanneer er ondersteuning is. Voor Windows Phone 8 lijkt het niet lang, maar die zal een upgrade krijgen naar WP 9 (of 8.1 o.i.d.). Logisch dat WP8 dan niet meer lang ondersteund zal worden. Beter in ieder geval dan bij Android, daar weet je vooraf vaak niets. Regelmatig worden nieuwe toestellen gelanceerd met een verouderde versie, waarbij de beloofde update(s) langer op zich laten wachten dan beloofd. Daarnaast heb je geen zekerheid over vervolgupdates.

   Je kritische noot zou bij Android beter op z'n plaats zijn (althans, bij diverse fabrikanten die Android toestellen uitbrengen).

   1. Dominick -

    Ben ik het niet mee eens. Niet omdat het niet waar is, maar omdat dit niet het idee is wat je krijgt bij het kopen van zo'n toestel. Als je een WP8 device wilt hebben en je hoort dit toevallig, zul je eerder denken "Hmm, die wordt maar een jaar ondersteund, die wil ik niet" (zonder verder te weten wat het inhoudt). Bij Androidtoestellen weet men daar simpelweg niets over, en wat niet weet wat niet deert 😉 Het is mijns inziens misschien wel eerlijk van MS om dit zo te publiceren, maar desondanks wel heel dom. Ik hoop voor ze (en denk ook wel), dat bijna niemand dit gaat horen/lezen, dan maakt het weinig uit.

  1. bartvuijk -

   Welnee, als je nu een WP 7.8-toestel hebt blijft die het gewoon doen. Er zullen alleen geen updates meer voor binnenkomen. Net zo min als er nog Android updates worden gemaakt voor de HTC Hero uit 2009, om maar een dwarsstraat te noemen. Of de iPhone 2 😉

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters