Microsoft stapt in e-boekwinkel Barnes & Noble

Microsoft heeft zich voor 300 miljoen dollar ingekocht bij e-boekwinkel Barnes & Noble, die bij gadgetwatchers beter bekend is van de Androidtablet Nook, een concurrent van de Kindle van Amazon. Waarmee direct geruchten de wereld in werden geholpen dat er ook een Windows 8-variant van de Nook komt.

Nook Color

Waarschijnlijker is echter dat het Microsoft meer is te doen om het e-boekenaanbod van Barnes & Noble. Het lezen van elektronische boeken op tablets is een fenomeen waar fabrikanten hoge verwachtingen van koesteren. Microsoft wil zich waarschijnlijk verzekeren van voldoende aanbod op dit gebied.

En toch zal er ook een verbinding komen tussen de Nook en Windows moeten komen, zo lijkt inmiddels wel duidelijk. Want behalve de 300 dollar in de boekencontent, steekt Microsoft ook nog 180 mijoen euro in een Nook-app voor Windows 8. Of er ook onder invloed van Microsoft wordt afgestapt van de bestaande Nook, die op Android loopt, is onbekend.

Barnes & Noble is in de VS na Amazon een belangrijke online boekhandel. Net als Amazon brengt het bedrijf een goedkope tablet op de markt, waar de hele elektronische bibliotheek van Barnes & Noble op gezet kan worden. Barnes & Noble heeft nog geen aanstalten gemaakt om zijn Nooktablet in Europa te verkopen, en dat geldt ook voor het aanbod aan e-boeken. Maar als Microsoft een Nook-app voor Windows krijgt, kan vanuit Europa in ieder geval op Windowstablets gebruik worden gemaakt van dat aanbod.

Bron: Slashgear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters