'Microsoft stopt half miljard in Windows Phone 7-launch'

Microsoft heeft al flink wat geïnvesteerd in de ontwikkeling van Windows Phone 7, maar dat was blijkbaar nog niet genoeg. Nu blijkt namelijk ook dat Microsoft een gigantisch bedrag gaat uittrekken voor de lancering van het platform zelf deze herfst.

Windows Phone 7 Samsung

Hoewel Microsoft zelf niets bevestigd heeft, gaan er meerdere geruchten dat het bedrijf een gigantisch bedrag zal uittrekken voor de lancering van Windows Phone 7. Volgens een anonieme bron zou het gaan om een half miljard dollar en volgens de Deutsche Bank, die het één en ander doorrekende voor TechCrunch, gaat het om minimaal vierhonderd miljoen dollar. Dat het hele Windows Phone 7-project miljarden zou gaan kosten liet Microsoft zelf al los, maar dat er ook daadwerkelijk zo’n groot bedrag naar de marketing zou gaan was tot op heden nog niet bekend.

Dit wil trouwens niet zeggen dat er ook een half miljard dollar in TV-spotjes, reclames in magazines, reclames op straat en op het web zal gaan zitten. Het bedrag zal ook dienen voor de verschillende launch-events en zelfs om de marketplace een beetje vol te laten stromen. Om dit laatste te bewerkstelligen belooft Microsoft aan ontwikkelaars een gegarandeerde omzet voor hun applicatie. Mocht die niet uit de verkopen zelf opgebracht worden, dan zal Microsoft met haar eigen vermogen bijspringen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters