Microsoft stopt met overzetmogelijkheid Android-apps

Microsoft stopt met het Project Astoria om Android-apps naar Windows 10 Mobile te porten. Met dit project konden apps één op één worden overgezet. De reden dat ze hiermee stoppen is omdat het aantal Android-apps dat niet ook op IOS te vinden is, klein is.

Eind februari maakte Microsoft al bekend dat ze gaan stoppen met het project Astoria. Dit project maakte het het voor ontwikkelaars mogelijk om Android-apps naar Windows 10 te porten. Toen werd er aangegeven dat de het voor de ontwikkelaars lastig was om te kiezen om te porten voor twee projecten, Android- of IOS-apps. Volgens Microsoft hebben ontwikkelaars behoefte aan één techniek om mee te werken.

Microsoft

Project Islands

Microsoft laat Android-ontwikkelaars weten dat ze naar Project Islands overstappen, dit project is voor ontwikkelaars van IOS-apps. Dit project heeft veel overeenkomsten heeft met project Astoria. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van Project Xamarin, dit is een nieuw platform waarmee apps native kunnen laten draaien op zowel Windows 10 als Android en IOS.

Greg Sullivan, communicatiemanager van Windows and Devices Group:  “Er is een grote overlap tussen Android- en iOS-ontwikkelaars en het aantal Android-apps dat niet ook op iOS te vinden is, is klein.” Voor veel ontwikkelaars zou iOS ook een aantrekkelijker platform zijn, claimt Sullivan: “Op iOS kunnen ze meer geld verdienen. Vaak beginnen ze met ontwikkelen voor iOS en porten deze app eventueel naar Android. We worstelden daarom met de keuze of we nog meer resources moesten steken in Astoria. Uiteindelijk was het besluit om ons te richten op Project Islands. Daarmee bereiken we een groot percentage en kunnen we ervoor zorgen dat dit project goed uitgevoerd wordt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Waze verkeersapp

Waze begeleidt je nu ook in het Nederlands en Vlaams soepel door het verkeer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters