Microsoft stopt met overzetmogelijkheid Android-apps

Microsoft stopt met het Project Astoria om Android-apps naar Windows 10 Mobile te porten. Met dit project konden apps één op één worden overgezet. De reden dat ze hiermee stoppen is omdat het aantal Android-apps dat niet ook op IOS te vinden is, klein is.

Eind februari maakte Microsoft al bekend dat ze gaan stoppen met het project Astoria. Dit project maakte het het voor ontwikkelaars mogelijk om Android-apps naar Windows 10 te porten. Toen werd er aangegeven dat de het voor de ontwikkelaars lastig was om te kiezen om te porten voor twee projecten, Android- of IOS-apps. Volgens Microsoft hebben ontwikkelaars behoefte aan één techniek om mee te werken.

Microsoft

Project Islands

Microsoft laat Android-ontwikkelaars weten dat ze naar Project Islands overstappen, dit project is voor ontwikkelaars van IOS-apps. Dit project heeft veel overeenkomsten heeft met project Astoria. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van Project Xamarin, dit is een nieuw platform waarmee apps native kunnen laten draaien op zowel Windows 10 als Android en IOS.

Greg Sullivan, communicatiemanager van Windows and Devices Group:  “Er is een grote overlap tussen Android- en iOS-ontwikkelaars en het aantal Android-apps dat niet ook op iOS te vinden is, is klein.” Voor veel ontwikkelaars zou iOS ook een aantrekkelijker platform zijn, claimt Sullivan: “Op iOS kunnen ze meer geld verdienen. Vaak beginnen ze met ontwikkelen voor iOS en porten deze app eventueel naar Android. We worstelden daarom met de keuze of we nog meer resources moesten steken in Astoria. Uiteindelijk was het besluit om ons te richten op Project Islands. Daarmee bereiken we een groot percentage en kunnen we ervoor zorgen dat dit project goed uitgevoerd wordt.”

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters