'Microsoft stopt speciale functies in Windows Phone 7, exclusief voor Nokia'

Microsoft zou speciale functies in zijn mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 stoppen die alleen op Nokia-telefoons terecht komen. Dat meldt een Australische site.

Nokia Windows

De features die Microsoft voor Nokia aanlevert in Windows Phone, zullen niet beschikbaar zijn voor WP7-toestellen van andere fabrikanten, meldt de bron.

Als dit gerucht correct is, valt er het een en ander op zijn plaats. Want tot dusver circuleren twee mogelijke perioden voor de lancering van de eerste Nokia Windows Phone 7-telefoons. Ergens eind dit jaar, of volgend jaar februari, als ze worden gepresenteerd op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona. Misschien worden op het MWC dan de speciale features onthuld die de Nokia’s van Microsoft zouden krijgen.

Stephen Elop, CEO van Nokia, heeft deze week verduidelijkt dat nog dit jaar de eerste Nokia’s met Windows Phone op de markt komen. Dat is wat eerder dan de meeste telecomwatchers dachten; het vergt nogal een omschakeling van het bedrijf dat nu nog bijna uitsluitend mobieltjes met Symbian maakt.

Stephen Elop meldde overigens in een interview met Reuters dat het niet de bedoeling is dat Microsoft Nokia gaat overnemen. Elop werkte in een hoge functie bij Microsoft voordat hij door Nokia werd aangetrokken om de kwakkelende Finse telefoonmaker uit het dal te halen. Dat voedt geruchten dat hij twee heren dient, zeker na de aankondiging van de deal tussen Nokia en Microsoft vorige maand. Elop zei tegen Reuters dat Microsoft geen strategische redenen heeft om Nokia aan te kopen. Het blijft dus een zelfstandig bedrijf.

Bron: Smarthouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei

Dit zijn de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro lees verder

OnePlus 5 JCC+

WANT geeft de limited edition OnePlus 5 JCC+ weg: zo maak je gratis kans lees verder

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters