'Microsoft stopt speciale functies in Windows Phone 7, exclusief voor Nokia'

Microsoft zou speciale functies in zijn mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 stoppen die alleen op Nokia-telefoons terecht komen. Dat meldt een Australische site.

Nokia Windows

De features die Microsoft voor Nokia aanlevert in Windows Phone, zullen niet beschikbaar zijn voor WP7-toestellen van andere fabrikanten, meldt de bron.

Als dit gerucht correct is, valt er het een en ander op zijn plaats. Want tot dusver circuleren twee mogelijke perioden voor de lancering van de eerste Nokia Windows Phone 7-telefoons. Ergens eind dit jaar, of volgend jaar februari, als ze worden gepresenteerd op het Mobile World Congress 2012 in Barcelona. Misschien worden op het MWC dan de speciale features onthuld die de Nokia’s van Microsoft zouden krijgen.

Stephen Elop, CEO van Nokia, heeft deze week verduidelijkt dat nog dit jaar de eerste Nokia’s met Windows Phone op de markt komen. Dat is wat eerder dan de meeste telecomwatchers dachten; het vergt nogal een omschakeling van het bedrijf dat nu nog bijna uitsluitend mobieltjes met Symbian maakt.

Stephen Elop meldde overigens in een interview met Reuters dat het niet de bedoeling is dat Microsoft Nokia gaat overnemen. Elop werkte in een hoge functie bij Microsoft voordat hij door Nokia werd aangetrokken om de kwakkelende Finse telefoonmaker uit het dal te halen. Dat voedt geruchten dat hij twee heren dient, zeker na de aankondiging van de deal tussen Nokia en Microsoft vorige maand. Elop zei tegen Reuters dat Microsoft geen strategische redenen heeft om Nokia aan te kopen. Het blijft dus een zelfstandig bedrijf.

Bron: Smarthouse

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters