'Microsoft Surface 3 nauwelijks te repareren'

iFixit, een groot reparatiebedrijf voor smartphones en tablets, vindt de nieuwe Microsoft Surface 3 bijna onmogelijk te repareren. Van één tot tien scoort de Windowstablet een uiterst magere 1.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer

iFixit geeft alle smartphones en tablets een score voor ‘reparabiliteit’. De Surface Pro 3 is een zeer moeilijke klus. De Surface 2 was al lastig, met negentig schroefjes die los moeten om het apparaat te demonteren. Maar die negentig schroefjes had iFixit in ieder geval liever dan de ‘vreselijke lijm’ waarmee de onderdelen van de Surface 3 in elkaar zijn gezet.

De techneuten menen dat de tablet ook zeer moeilijk te upgraden is om die reden. De dunnere, lichtere en grotere tablet – ten opzichte van zijn voorganger – is zelfs moeilijker te repareren dan de iPad Air, die nog net een twee haalde op de scorelijst.

De technici kregen het bij de Surface Pro 3 bijvoorbeeld niet voor elkaar om de tablet te demonteren zonder het scherm te breken. Het is moeilijker te verwijderen dan bij enige andere tablet, klagen de reparateurs. Dat ligt niet alleen aan de lijm, maar ook aan allerlei ‘discutabele klemmen’ die het scherm weer op zijn plek laten springen bij een poging om het los te wrikken.

iFixit heeft overigens nog wat vreemds gevonden bij het openwrikken van de Surface 3. Het koelingssysteem. Dat past volgens iFixit beter bij een laptop dan bij een tablet. De meest recente Windowstablets lopen dan ook op Intel ix-processoren, die aardig warm worden.

'Microsoft Surface 3 nauwelijks te repareren' surface pro 3 teardown 540x334 

Bron: The Inquirer

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters