Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt

Na drie jaar zijn eindelijk de specificaties en foto’s van de bekende Microsoft Surface Mini gelekt. De tablet werd vlak voor de lancering plotseling geschrapt en bleef de afgelopen jaren een groot mysterie.

Microsoft Surface Mini: verdwenen tablet

Ach, de Surface Mini. Wat was dat een bizarre achtbaan. In mei 2014 zou Microsoft de welbekende Surface Pro 3 en de Surface Mini onthullen. Gelekte documenten, interne bronnen en teasers lieten geen twijfel meer over. Toen het zover was, gebeurde er echter iets vreemds: enkel de Surface Pro 3 werd onthuld.

Daarna bleef het stil rondom de kleinere tablet. Wat is er gebeurd? Later bleek dat het product op het laatste moment is geschrapt. De ontwikkeling was al achter de rug, marketingplannen lagen klaar, maar toch kwam er een einde aan het verhaal. Althans, aan de kant van Microsoft.

Microsoft Surface Mini

De bekende lekker Evan Blass heeft nu namelijk foto’s van de Surface Mini gelekt. Normaliter geeft hij ons juist voorproefjes op onaangekondigde toestellen. Dit keer onthult hij een stukje geschiedenis. Op de foto’s zien we de rode Surface Mini. Een mooi handzaam formaatje, dankzij het 7.5-inch scherm. Een echte concurrent voor de iPad Mini dus, maar dan met een focus op productiviteit.

Ook de specificaties zijn gelekt

De vermeende specificaties zijn ondertussen ook gelekt. De tablet had dus een 7.5-inch scherm, met een resolutie van 1080 x 1440. Onder de motorkap zat de Snapdragon 800, in combinatie met een quad-core CPU en de Adreno 330 GPU. Aan de achterkant van de Surface Mini vond je naar verluidt een 5MP camera, terwijl selfies met een 2.1MP camera genomen konden worden.

Microsoft Surface Mini

Er stonden twee varianten op de planning. Een met 1GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen, en een variant met 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Een Surface Pen en Windows RT 8.1 maakten het pakketje af.

Niet de meest indrukwekkende specificaties dus. Aan de andere kant hebben we het hier wel over mei 2014, ondertussen alweer bijna 3.5 jaar geleden. Toch was ook toen al 1GB aan werkgeheugen aan de krappe kant, zeker voor een productiviteitstablet. Misschien is het maar beter dat Microsoft de Surface Mini heeft geschrapt…

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters