Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile

Het is al een tijdje geleden dat er een gerucht over Microsoft’s ongrijpbare Surface Phone naar boven kwam drijven. Dankzij een video beschrijving welke onlangs opdook, is de geruchtenmolen nu weer volop op gang. De video verscheen via het officiële Microsoft account op de Chinese Youtube-achtige site Bilibili. Blijkbaar moeten we het helemaal niet hebben over een Surface Phone, maar heet het toestel de Surface Mobile.

Fimpjes op tafel projecteren

Volgens het bericht zou je met de Surface Mobile berichten op tafel kunnen projecteren. Hiervoor moet de telefoon wel in de zogenaamde Continuum modus staan. Deze speciale modus was één van de eerste massaal geïmplementeerde technieken om je smartphone als het ware als desktop te gebruiken. Het interface van de modus lijkt hierbij erg op de standaard Window 10 gebruikersinterface. Helaas is de projectie feature maar 1 uur aaneengesloten te gebruiken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met oververhitting en de batterij belasting.

Met het toestel zou ook een soort standaard geleverd worden, waarme je de telefoon tot maximaal 185 graden kan kantelen. Dit is waarschijnlijk zodat je het toestel niet hoeft vast te houden tijdens het projecteren.

Tafel projectie bij Surface Mobile?

Speciaal ontworpen Surface pen

Eén van de features waar al behoorlijk lang naar wordt verlangt is een de mogelijkheid een smartphone pen te gebruiken op de Microsoft telefoons. Het lijkt erop dat met de Surface Mobile deze wens in vervulling zal gaan. Er zou zelfs een speciale Surface pen ontworpen worden voor het toestel. Volgens één van de vertalingen van het filmpje zou de Microsoft telefoon met de pen geleverd worden.

Galaxy Note 7 pen

Surface Mobile krijgt Snapdragon chipset

Het goede nieuws is dat er is aangegeven dat het toestel uitgerust zal worden met een Snapdragon chipset. Vooral de laatste Qualcomm chipsets zijn geoptimaliseerd om een perfecte balans te vinden tussen prestaties en batterijverbruik. Het enige is wel dat er niet is gespecificeerd welke chipset dit precies zal zijn. Het zou dus bijvoorbeeld ook om een mid-range Snapdragon 660 kunnen gaan en niet de 835 waar we op hopen. Volgens andere geruchten zou Microsoft wel voor een Snapdragon 835 hebben gekozen. Maar het is wel verdacht dat in het videobericht hier niks over wordt gezegd.

Ondersteuning voor .exe programma’s

Aangezien we het wel over Microsoft hebben, zal er het toestel ongetwijfeld draaien op een versie van Windows 10 Mobile. Er wordt echter wel aangegeven dat het systeem ook Win32 of .exe applicaties zal ondersteunen. Voorheen werden alleen Universal Windows Platform apps ondersteund. Het zou kunnen dat deze .exe bestanden alleen zullen werken in de Continuum modus.

Twee verschillende modellen?

Als laatste duiken ook de namen Surface Peking en Surface Slavonia op in de boodschap. Vermoedelijk zijn dit de namen van twee verschillende modellen van de Surface Mobile. Dit zou kunnen verklaren waarom de specifieke chipset niet wordt genoemd. Mogelijkerwijs zouden de twee toestellen verschillende chipsets krijgen.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters