‘Patent opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op’

Er is opnieuw een patent opgedoken van de haast mythische Microsoft Surface Phone. Het gaat opnieuw om een opvouwbaar model dat je ook als een tablet kunt gebruiken.

Opvouwbare Microsoft Surface Phone

Begin dit jaar patenteerde Microsoft een 2-in-1 tablet die je kon opvouwen tot een smartphone, en andersom. Men concludeerde meteen dat het om de haast mythische Surface Phone ging. Microsoft werkt al jaren aan een vlaggenschip, dat telkens weer wordt uitgesteld. Het zou de grote comeback moeten worden van het bedrijf dat met zijn mobiele besturingssysteem de boot heeft gemist. Gisteren dook er opnieuw een patent op van Microsoft, genaamd Display Device. Het gaat om een techniek waarmee de scharnier van opvouwbare tablets verborgen kan worden. Het is immers storend als je dwars door je beeldscherm een lijn ziet lopen.

Microsoft Surface Phone

Project Valley

Ondertussen zijn opvouwbare smartphones niet zo speciaal meer. Althans, vrijwel elke grote smartphonefabrikant is ermee bezig. Samsung werkt al jaren aan Project Valley, de opvouwbare Galaxy X die volgend jaar waarschijnlijk uitkomt. De Koreaanse fabrikant is naar verluidt van plan tijdens om tijdens het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd prototypes in winkels te tonen. Rond die tijd komen ook de nieuwe iPhones uit. Volgens insiders wordt het een premium toestel, nog een stuk duurder dan de Galaxy S-vlaggenschepen. Daarmee wordt de iPhone 8 niet het enige vlaggenschip dat meer dan $1000 gaat kosten.

Is het te laat?

Ook LG, Acer, Lenovo en HTC experimenteren met de futuristische techniek. Lenovo demonstreerde zelfs al tijdens een evenement hoe een vouwbare tablet werkt. Het is in ieder geval duidelijk dat Microsoft ambitieuze plannen heeft. Maar is het niet te laat? Een gebrek aan apps blijft het besturingssysteem van de softwaregigant parten spelen, ondanks de uitstekende integratie met de desktopversie van Windows. Aan de andere kant: Microsoft wil zich naar verluidt vooral op de zakelijke markt focussen, waar die integratie wel zeer belangrijk is voor de gemiddelde gebruiker. Een ding is duidelijk: dit gaat een interessant jaar worden!

Bron: FPO, @h0x0d

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters