'Microsoft Surface Pro 4 kan scherm zelf vergroten in laptopmodus'

Een Arabisch blog over Windows meldt dat de nog onaangekondigde Microsoft Surface Pro 4 een heel bijzondere eigenschap krijgt: het scherm kan vergroot worden, zonder dat het apparaat zelf groter wordt.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer
Surface Pro 3

Als het apparaat als een soort laptop wordt gebruikt, uitgeklapt met het toetsenbord ervoor, dan gaan de normaal zwarte randen van de tablet bij het scherm horen. Op die manier ontstaat een tabletscherm zonder zichtbare randen, althans bijna. Aan de onderkant blijft nog een beetje ‘zwart’ over.

Door het scherm van rand tot rand te laten lopen, kan de tablet in ‘tabletmodus’ – als hij wordt vastgehouden – rondom een inch kleiner worden. Er wordt dan een zwarte rand afgebeeld die niet gevoelig is voor aanraking.

En als hij wordt neergezet in laptopmodus, verdwijnt die zwarte rand om meer ruimte te geven aan het scherm. Zo krijg je in één apparaat een 12-inch tablet en een 13-inch laptop.

Dit noemt Microsoft ‘smart frame’. Verwacht wordt dat de Surface Pro 4 dinsdag wordt onthuld, dus dan zullen we er meer over horen.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters