‘Surface Pro 5 met 4K scherm komt in september’

Uit geruchten blijkt dat de Surface Pro 5 in september dan eindelijk aangekondigd gaat worden. De hybride tablet krijgt een 4K scherm en een USB Type-C port.

Microsoft

Het is nu alweer meer dan drie jaar geleden dat we voor het eerst van de Surface Phone hoorden, een high-end smartphone van Microsoft. Sindsdien is het mysterieuze toestel meerdere keren uitgesteld en heeft Microsoft het niet bepaald makkelijk gehad met zijn Windows Phone divisie. De Surface Phone bleef echter in ontwikkeling in de Surface divisie van Microsoft, die ook verantwoordelijk is voor de populaire surface tablets. Daarvan kwam eind vorig jaar alweer het laatste model uit, de Surface Pro 4.

Kaby Lake

Interne bronnen beweren al langer dat Microsoft aan het wachten is op de Kaby Lake versie van Intel’s processor voor ze een nieuwe Surface Pro tablet uit gaan brengen, die volgens een anonieme bron zoals verwacht de Surface Pro 5 gaat heten. Naar verwachting komen de Kaby Lake varianten eind juli beschikbaar voor fabrikanten, wat volgens de bron betekent dat de Surface Pro 5 in september dan eindelijk aangekondigd gaat worden. Dat is iets later dan normaal, want normaliter worden nieuwe modellen in juni aangekondigd. De Kaby Lake processors worden gebouwd met het 14nm proces, wat er simpel gezegd op neer komt dat ze krachtiger zijn dan de huidige Skylake chip.

Microsoft-Surface-Pro-4

Surface Pro 5

Andere geruchten wijzen erop dat de Surface Pro 5 een 4K UHD scherm krijgt, een grotere batterij en een USB Type-C port. Daarnaast wordt de Surface Pen ook sterk verbeterd en veranderd, maar wat die veranderingen precies inhouden is nog niet bekend. De tablet zal qua prijspunt waarschijnlijk vrijwel gelijk aan dat van de Surface Pro 4 zijn: het goedkoopste model kost $799, terwijl je maar liefst $1799 zult moeten neerleggen voor het allerduurste model.

Succes

De Surface Tablets deden het in 2015 een stuk beter dan verwacht, vooral in Engeland. De los te koppelen toetsenborden zijn erg geliefd in veel bedrijven waar de draagbaarheid van een tablet nodig is, maar er ook uitgebreide teksten moeten worden getypt. Apple probeert dezelfde markt aan te spreken met de iPad Pro, maar wist de Surface Pro 4 in het afgelopen kwartaal nog niet in te halen. Sterker nog: in Engeland werden er dubbel zo veel Surface Pro 4’s als iPad Pro’s verkocht.

Bron: Mobipicker

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters