Microsoft Surface Pro gaat 899 dollar kosten

Microsoft heeft bekend gemaakt dat haar eigen Surface Pro-tablet 899 dollar gaat kosten in Amerika. Deze nieuwe variant beschikt over een Intel-chip en meer geheugen en ram.

Microsoft was tot nog toe alleen bereid geweest om haar Surface RT-tablet wereldwijd te verkopen. In december is het tijd voor het Pro-broertje met Intel-chip. Deze tablet beschikt over wat betere specificaties dan de RT-tablet. Zo heeft het scherm een 1080p-resolutie mee gekregen en is er 4GB aan ram in de tablet aanwezig. Ook de nieuwe Intel-chip moet voor betere prestaties gaan zorgen en zal daarnaast ook ervoor zorgen dat alle PC-apps op de tablet kunnen gaan draaien. Groot nadeel hiervan is wel dat de batterij het slechts 4 uur zal gaan uithouden, daar waar de batterij van de normale Surface het bijna 10 uur uit weet te houden.

De Surface Pro zal standaard 64GB interngeheugen mee gaan krijgen en onbekend is nog hoeveel GB exact vrij is voor de eindgebruiker. Het OS zou zelf rond de 16 a 20GB nodig hebben dat direct afgaat van deze 64GB. De prijs van de Surface Pro ligt een stuk hoger dan die van de RT. De startprijs is 899 dollar, daar waar de RT momenteel 499 dollar kost. Dit is dan ook bijna twee keer zo veel voor een Intel laptop vervangen.

De Surface Pro zal vanaf januari geleverd gaan worden in Amerika. De tablet zal vooralsnog niet naar Nederland gaan komen. Ook bij de Pro-variant wordt nog geen toetsenbord geleverd.

Microsoft Surface tablet 
tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Apple iPad dunne schermranden

  Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

  Luna Display iPad

  Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

  Microsoft Surface Mini

  Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

  Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

  Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

  10.5-inch iPad Pro

  Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

  iPad Pro

  Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters