Microsoft Surface Pro gaat in Nederland 886 euro kosten

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Surface Pro-tablet vanaf 30 mei te koop zal zijn in Nederland. De 64GB variant gaat 886 euro kosten en de 128GB variant 986 euro.

De fabrikant laat middels een persbericht weten dat het haar tablet vanaf eind mei aan de man gaat brengen. De Surface Pro is de variant met de normale Windows 8-software erop en kan, in tegenstelling tot de RT-versie, alle normale Windows 8-apps draaien die beschikbaar zijn gemaakt door ontwikkelaars. Het aanbod is hierdoor een stukje groter dan voor de RT-variant.

De Surface Pro is met namen gericht op de zakelijke markt. Dit heeft er mee te maken dat dankzij de Intel-processor normale Windows-apps gewoon op de tablet kunnen draaien. Zo ook games en andere zakelijke-apps die bedrijven al ontwikkeld hebben voor bijvoorbeeld Windows 7. Qua specificaties is de tablet daarnaast ook een stuk forser uitgerust. De Nederlandse variant beschikt over een Core i5-processor met 4GB aan ram. Daarnaast is er een 128GB SSD aanwezig waarvan ongeveer 90GB over is voor de eindgebruiker. Ook zal er een 64GB variant op de markt gaan komen. Het scherm is 10.6″ groot en beschikt over een Full HD-resolutie.

Surface Pro is verkrijgbaar vanaf 886 euro voor de 64GB variant en € 986 voor de 128GB varaint. De Touch en Type cover zijn los verkrijgbaar voor 119,99 euro en €129,99 euro. All About Phones heeft de Surface Pro inmiddels in huis voor een uitgebreide test. Vragen voor in onze review kun je hier stellen.

Microsoft Surface 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters