'Microsoft Surface-tablet gaat 599 en 999 dollar kosten'

Volgens nieuwe geruchten zullen de twee Microsoft-tablets rond de 599 en 999 dollar geprijsd gaan worden. De Surface-tablet zal daarnaast niet over 3G gaan beschikken.

Microsoft Surface

The Next Web heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat de twee tablets van Microsoft, de variant met de ARM-core en de Intel-core, beide een relatief hoge prijs gaan mee krijgen. De ARM-variant met Windows 8 RT erop moet 599 dollar gaan kosten. Dit is ongeveer 100 dollar duurder dan de nieuwe Apple iPad. De Pro variant met Intel-chip zal zelfs 999 dollar moeten gaan opleveren en lijkt daarmee een directe concurrent te gaan worden voor de Apple MacBook Air.

De prijzen zijn volgens The Next Web ‘accuraat’ te noemen, ondanks dat Microsoft de retailprijzen nog niet bekend heeft gemaakt. Ook een launchdatum ontbreekt vooralsnog. Microsoft lijkt met haar tablet niet te kunnen concurreren op prijs en zal diens tablets, mits de prijzen kloppen, wat hoger gaan plaatsen in de markt dan die van haar concurrenten.

Bloomberg weet ook te melden dat de tablets geen beschikking zullen krijgen over 3G en dus geen sim zullen slikken. De tablets zullen Wifi-only zijn waardoor mobielwerken uitgesloten lijkt te zijn. Microsoft heeft nog niet alle specificaties vrijgegeven van de nieuwe tablets. Onduidelijk is nog wanneer de fabrikant dit wel gaat doen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters