'Microsoft Surface-tablet gaat 599 en 999 dollar kosten'

Volgens nieuwe geruchten zullen de twee Microsoft-tablets rond de 599 en 999 dollar geprijsd gaan worden. De Surface-tablet zal daarnaast niet over 3G gaan beschikken.

Microsoft Surface

The Next Web heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat de twee tablets van Microsoft, de variant met de ARM-core en de Intel-core, beide een relatief hoge prijs gaan mee krijgen. De ARM-variant met Windows 8 RT erop moet 599 dollar gaan kosten. Dit is ongeveer 100 dollar duurder dan de nieuwe Apple iPad. De Pro variant met Intel-chip zal zelfs 999 dollar moeten gaan opleveren en lijkt daarmee een directe concurrent te gaan worden voor de Apple MacBook Air.

De prijzen zijn volgens The Next Web ‘accuraat’ te noemen, ondanks dat Microsoft de retailprijzen nog niet bekend heeft gemaakt. Ook een launchdatum ontbreekt vooralsnog. Microsoft lijkt met haar tablet niet te kunnen concurreren op prijs en zal diens tablets, mits de prijzen kloppen, wat hoger gaan plaatsen in de markt dan die van haar concurrenten.

Bloomberg weet ook te melden dat de tablets geen beschikking zullen krijgen over 3G en dus geen sim zullen slikken. De tablets zullen Wifi-only zijn waardoor mobielwerken uitgesloten lijkt te zijn. Microsoft heeft nog niet alle specificaties vrijgegeven van de nieuwe tablets. Onduidelijk is nog wanneer de fabrikant dit wel gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. elian -

  M.i. kun je de prijs niet zomaar vergelijken met andere apparaten zoals iPad, omdat de specs niet duidelijk zijn. The Next Web speculeert dat je voor 599 de 32GB versie van de Surface hebt. Als je dan vergelijkt met een nieuwe iPad met even veel opslagruimte, dan lijken de prijzen ineens erg veel op elkaar…

  1. Danijel -

   Zit idd wel wat in, ware het niet dat de iPad 32GB ongeveer 580 dollar kost en daarmee nog steeds net wat goedkoper is een hoger resolutie scherm heeft dan de ARM variant..

   1. elian -

    Waar komt die 580 vandaan dan? Apple.com noemt 599. De Surface zal vast ook niet overal exact hetzelfde gaan kosten.
    Uiteraard heeft de iPad de resolutie als voordeel, maar die eigenschap is niet gelijk te trekken. Die opslagruimte is dat wel. Sowieso zijn er allerlei eigenschappen die verschillen en die bovendien voor een flink deel ook met persoonlijke voorkeuren te maken hebben. Dan kun je nooit vergelijken.
    Het gaat mij er mn om dat je niet zomaar kunt stellen dat de iPad 100 dollar goedkoper is.

 2. Danijel -

  Als die smartcover er inderdaad bij zit, dan kan ik die 599 nog wel begrijpen. De 999 zie ik niet zitten, als is het een Intel-chip..

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters