'Microsoft Surface-tablet gaat wellicht slechts 199 dollar kosten'

Volgens een anonieme bron heeft Microsoft het plan opgevat om haar Surface-tablet net als de concurrentie voor 199 dollar te gaan verkopen. Acer laat gelijk weten dat Microsoft dat maar beter niet kan doen om haar eigen markt te beschermen.

Volgens Engadget heeft Microsoft in een interne presentatie tijdens de TechRead15 beurs haar plannen bekend gemaakt voor de launch van haar Surface-tablet. De tablet moet op de dag van de lancering van Windows 8, op 26 oktober, het levenslicht gaan zien. De prijs is nog niet bekend, maar die zou dus 199 dollar worden.

Mocht Microsoft de tablet daadwerkelijk rond de 199 dollar gaan prijzen, dan kan die qua prijsstelling de concurrentie aan met de Nexus 7 van Google en de Acer A110. Desondanks lijkt de kans klein dat de tablet rond dat prijspeil gepositioneerd zal worden omdat het hier om een premium tablet gaat die qua specificaties niet veel onderdoet voor een Apple iPad 3.

De topman van Acer heeft gelijk laten weten dat Microsoft haar eigen tablet beter niet op dat prijspeil kan zetten. “Als de tablet slechts 199 dollar gaat kosten dan zal hij een grote impact hebben op de markt. Als hij rond de 499 dollar gaat kosten is dat een zeer geringe impact. Momenteel onderzoekt Microsoft de beste strategie om haar eigen markt te behouden en te ondersteunen.”

Tot nog toe heeft Microsoft nog geen prijzen bekend gemaakt van haar toekomstige tablet. Volgens de fabrikant zullen ze ‘concurrerend geprijsd zijn, vergelijkbaar met andere ARM-tablets in de markt.’ Maar Androidtablets zijn momenteel te krijgen van 199 dollar tot 699 dollar en zodoende heeft Microsoft genoeg ruimte om de juiste prijs te vinden.

Microsoft Surface tablet

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters