Microsoft Surface-tablet krijgt een magnetisch laadsnoer

De nieuwe Surface-tablet van Microsoft zal over een nieuw type laadsnoer beschikken die via een magneet aan de tablet zal kleven. Onder meer Apple maakt hiervan al gebruik voor haar MacBooks.

De nieuwe Surface-tablet die eerder op de dag door Microsoft werd aangekondigd blijkt over een paar leuke nieuwe snufjes te beschikken. Naast de indrukwekkende cover waarin een touchpad en toetsenbord in zijn verwerkt, lijkt de Surface ook de eerste tablet te worden met een magnetisch laadsnoer. Volgens Engadget lijkt de connector van de tablet als twee druppels water op een patent dat Microsoft eerder heeft ingediend voor een magnetisch laadsnoer. Middels een sterke magneet blijft het snoer aan de connector kleven en als iemand hem per ongeluk lostrekt dan schiet het snoer alleen los en wordt de tablet niet mee getrokken. Ondermeer Apple maakt al gebruik van deze techniek voor haar MacBook-laptops.

Ondertussen heeft Nvidia bevestigd dat de Windows 8 RT-variant van de Surface-tablet over een Tegra-processor zal gaan beschikken. Nvidia heeft nog niet gezegd welke core dat precies zal zijn, maar de kans is groot dat het hier om de Tegra 3 gaat. Duidelijk is inmiddels wel geworden dat de ARM-variant met Windows 8 RT erop drie maanden eerder op de markt zal gaan komen dan de Intel variant, zo meldt Allthings D.

Microsoft meent dat de ARM-variant evenveel zal gaan kosten als andere ARM-tablets zoals de nieuwe iPad en de Asus Transformer Prime. De Intel variant zal meer richting de prijs van ultrabooks gaan liggen, oftewel rond de 800 a 900 euro. Hiervoor krijg je wel een Full HD-scherm en 64GB aan interngeheugen en de volledige Windows 8 ervaring.

Microsoft Surface tablet

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters