Microsoft toont Galaxy S II variant met Windows Phone Mango

Microsoft heeft tijdens een eigen conferentie de Galaxy S II variant voor Windows Phone laten zien. Het toestel oogt nagenoeg het zelfde als de Galaxy S II en is even dun als de Android variant.

Samsung SGH-i937

Op de Worldwide Partner Conference liet Microsoft niet alleen de nieuwe Samsung-telefoon zien, ook nieuwe smartphones van ZTE, Fujitsu en Acer waren op de b├╝hne te vinden. De Samsung-smartphone was wel de grootste blikvanger van het gehele evenement. Zo trok Steve Guggenheimer, topman bij Microsoft, de eerder gelekte Samsung SGH-i937 uit zijn broekzak en liet deze vervolgens kort op beeld vastleggen door de Microsoft-camera’s.

Het toestel ziet er bijna hetzelfde uit als de met Android geladen Galaxy S II die nu wereldwijd furore maakt. Zo lijkt ook de Windows Phone-variant voorzien te zijn van een Super Amoled Plus-touchscreen dat ook 4.3-inch groot lijkt te zijn. De kans is groot dat er een andere processor in het toestel zit, aangezien Microsoft maar een beperkt aantal processor-cores heeft goedgekeurd voor haar OS, waaronder Qualcomm chips. De 8-megapixelcamera en de 3-megapixelcamera aan de voorkant van het toestel lijken ook door de Windows Phone-variant overgenomen te worden. Tot slot lijkt het toestel even dik te gaan worden als zijn Android broertje.

Topman van Microsoft, Steve Ballmer, heeft al laten weten dat kort na de release van Mango er een nieuw wereldoffensief zal plaatsvinden van Microsoft voor Windows Phone 7. De verwachting is dat eind november er een hele sloot aan nieuwe toestellen van verschillende fabrikanten met het OS er op, op de markt zullen gaan komen.

Ondertussen is ook duidelijk geworden dat Windows Phone Mango geen tablets zal gaan aandoen. Een topman van Microsoft heeft dit bevestigd en laat weten dat Windows 8 het ideale OS daarvoor zal zijn.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters