Microsoft-topman komt aan het roer bij Nokia

Nokia heeft haar CEO Olli-Pekka Kallasvu vervangen door een Canadese Microsoft-topman. Vanaf 21 september staat de nieuwe CEO Stephen Elop aan het roer bij de Finnen.

Stephen Elop CEO NokiaZoals verwacht heeft Nokia haar CEO na tientallen jaren trouwe dienst de deur gewezen. Nadat eerder al investeerders van Nokia om het ontslag vroegen van de topman waren niet veel later ook de aandeelhouders niet blij meer met topman Olli-Pekka Kallasvuo. Nokia heeft nu middels een persbericht bevestigd dat de topman vervangen gaat worden door een Canadees genaamd Stephen Elop die moemnteel bij Microsoft verantwoordelijk is als topman van de Business Division. Elop is van origine een Amerikaan en zijn achtergrond bij Microsoft is voor Nokia van grote waarden aangezien de producent maar geen voet aan wal kan krijgen in het continent. Producenten als RIM, Samsung, HTC en Apple zijn nog altijd heer en meester in Amerika en het marktaandeel van Nokia is dan ook bijzonder laag aldaar.

De huidig CEO zal 20 september zijn post verlaten en Elop zal een dag later zijn positie als CEO van Nokia gaan betreden. De oudtopman krijgt nog een bonus mee van bijna 5 miljoen euro en een straatje aan aandelen om het leed te verzachten. Volgende week tijdens Nokia World zal naar verwachting de nieuwe topman gepresenteerd worden. Later vandaag volgt een persconferentie van Nokia.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters