Microsoft-topman komt aan het roer bij Nokia

Nokia heeft haar CEO Olli-Pekka Kallasvu vervangen door een Canadese Microsoft-topman. Vanaf 21 september staat de nieuwe CEO Stephen Elop aan het roer bij de Finnen.

Stephen Elop CEO NokiaZoals verwacht heeft Nokia haar CEO na tientallen jaren trouwe dienst de deur gewezen. Nadat eerder al investeerders van Nokia om het ontslag vroegen van de topman waren niet veel later ook de aandeelhouders niet blij meer met topman Olli-Pekka Kallasvuo. Nokia heeft nu middels een persbericht bevestigd dat de topman vervangen gaat worden door een Canadees genaamd Stephen Elop die moemnteel bij Microsoft verantwoordelijk is als topman van de Business Division. Elop is van origine een Amerikaan en zijn achtergrond bij Microsoft is voor Nokia van grote waarden aangezien de producent maar geen voet aan wal kan krijgen in het continent. Producenten als RIM, Samsung, HTC en Apple zijn nog altijd heer en meester in Amerika en het marktaandeel van Nokia is dan ook bijzonder laag aldaar.

De huidig CEO zal 20 september zijn post verlaten en Elop zal een dag later zijn positie als CEO van Nokia gaan betreden. De oudtopman krijgt nog een bonus mee van bijna 5 miljoen euro en een straatje aan aandelen om het leed te verzachten. Volgende week tijdens Nokia World zal naar verwachting de nieuwe topman gepresenteerd worden. Later vandaag volgt een persconferentie van Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

OnePlus 3T koopwijzer

Waarom OnePlus zo snel heeft kunnen groeien waar anderen faalden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters