Microsoft updatet ook apparaten met 512MB ram naar Windows 10

Microsoft wil ook Windows Phone-telefoons met 512MB werkgeheugen updaten naar Windows 10. Deze smartphones beschikken dan wel over minder functionaliteiten van het nieuwe besturingssysteem.

De Nokia Lumia 520 was de eerste goedkope telefoon die in zijn review vijf sterren kreeg
De Lumia 520

Dit zegt Joe Belfiore, de topman van Windows Phone, op Twitter. “Het is onze ambitie om Windows 10 beschikbaar te maken voor deze toestellen. Er kan wel een verschil zitten in de functionaliteit hiervan”, schrijft Belfiore.

Het is onbekend wat daarmee wordt bedoeld. We weten dus nog niet welke functies telefoons met 512MB werkgeheugen wél en niet krijgen. Het gaat om verschillende smartphones die Microsoft wil updaten, waaronder een van zijn succesnummers, de Lumia 520.
<br>
Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat op zowel de computer, Xbox, tablet als smartphone moet werken. Het is de bedoeling dat toestellen die een scherm met een formaat van 8 inch of groter hebben de volledige versie van Windows 10 krijgen.

Het is nog onbekend hoeveel Windows 10 op een high end-smartphone verschilt van het volledige besturingssysteem. Microsoft gaat Windows 10 later dit jaar uitrollen naar zijn apparaten, maar doet dit wel gefaseerd. Het is dus niet zo dat iedereen opeens zijn Lumia-telefoon kan updaten naar het nieuwe besturingssysteem.

Omdat Windows 10 dus op zowel de computer als smartphone kan werken, hoopt Microsoft een einde te maken aan een oud gebrek van Windows Phone. Het app-aanbod van dit besturingssysteem is namelijk niet zo uitgebreid als dat van Android of iOS.

Windows is wel hét besturingssysteem bij uitstek voor computers is, en dus hoopt Microsoft het zo interessanter te maken voor app-ontwikkelaars om apps voor Windows 10 te maken. Deze moeten het immers doen op zowel de computer als smartphone.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters