Microsoft updatet ook apparaten met 512MB ram naar Windows 10

Microsoft wil ook Windows Phone-telefoons met 512MB werkgeheugen updaten naar Windows 10. Deze smartphones beschikken dan wel over minder functionaliteiten van het nieuwe besturingssysteem.

De Nokia Lumia 520 was de eerste goedkope telefoon die in zijn review vijf sterren kreeg
De Lumia 520

Dit zegt Joe Belfiore, de topman van Windows Phone, op Twitter. “Het is onze ambitie om Windows 10 beschikbaar te maken voor deze toestellen. Er kan wel een verschil zitten in de functionaliteit hiervan”, schrijft Belfiore.

Het is onbekend wat daarmee wordt bedoeld. We weten dus nog niet welke functies telefoons met 512MB werkgeheugen wél en niet krijgen. Het gaat om verschillende smartphones die Microsoft wil updaten, waaronder een van zijn succesnummers, de Lumia 520.
<br>
Windows 10 is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat op zowel de computer, Xbox, tablet als smartphone moet werken. Het is de bedoeling dat toestellen die een scherm met een formaat van 8 inch of groter hebben de volledige versie van Windows 10 krijgen.

Het is nog onbekend hoeveel Windows 10 op een high end-smartphone verschilt van het volledige besturingssysteem. Microsoft gaat Windows 10 later dit jaar uitrollen naar zijn apparaten, maar doet dit wel gefaseerd. Het is dus niet zo dat iedereen opeens zijn Lumia-telefoon kan updaten naar het nieuwe besturingssysteem.

Omdat Windows 10 dus op zowel de computer als smartphone kan werken, hoopt Microsoft een einde te maken aan een oud gebrek van Windows Phone. Het app-aanbod van dit besturingssysteem is namelijk niet zo uitgebreid als dat van Android of iOS.

Windows is wel hét besturingssysteem bij uitstek voor computers is, en dus hoopt Microsoft het zo interessanter te maken voor app-ontwikkelaars om apps voor Windows 10 te maken. Deze moeten het immers doen op zowel de computer als smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters