Microsoft verkoopt tak verantwoordelijk voor simpele telefoons aan Foxconn

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het een tak van zijn smartphone divisie aan een dochteronderneming van Foxconn gaat verkopen.

Microsoft

Google voorspelde ooit dat Microsoft de smartphone markt zou domineren met zijn Windows Phone’s, maar de zoekgigant had er niet verder naast kunnen zitten. Microsoft worstelde de afgelopen jaren enorm met het relevant maken van zijn toestellen, maar het gebrek aan apps en het stoffige imago van het besturingssysteem Windows Mobile zorgden ervoor dat Microsoft slechts een zeer klein deel van de markt in handen heeft. Eergisteren dook het nieuws op dat Microsoft mede daarom de merknaam Nokia aan Foxconn zou verkopen, de fabrikant die onder andere iPhone’s voor Apple produceert. Nu blijkt echter dat Microsoft veel meer dan enkel de merknaam Nokia verkoopt: een dochteronderneming van Foxconn neemt de complete feature phone tak van Microsoft over. Dan hebben we het dus over de simpele telefoons die vooral populair waren voor het bestaan van smartphones, waar bijvoorbeeld geen apps op geïnstalleerd kunnen worden.

Overname Foxconn

Microsoft heeft zojuist middels een persbericht bekend gemaakt dat het de smartphone activa aan FIH Mobile Ltd. gaat verkopen, een dochterbedrijf van Foxconn Technology Group en het Finse HMD Global, voor $350 miljoen. Als onderdeel van de overeenkomst neemt FIH Mobile Ltd. ook Microsoft Mobile Vietnam over, een fabriek van Microsoft. Meer dan 4500 medewerkers krijgen de kans om ook bij FIH Mobile Ltd. te gaan werken.

Het is groot nieuws, want Microsoft verkoopt dus praktisch al zijn merken, software, services, contracten en relevante patenten die relevant zijn voor ‘domme’ telefoons aan het Chinese bedrijf. Het merk Nokia is dus ook bij de overname inbegrepen en eveneens mag FIH Mobile de Microsoft merknaam voor een beperkte periode gebruiken. Naar verwachting zal de overname in de tweede helft van dit jaar rond zijn.

Microsoft blijft natuurlijk nog wel gewoon verantwoordelijk voor Windows 10 Mobile en al zijn smartphones, en zal Lumia smartphones zoals de Lumia 950 en de 650 gewoon blijven ondersteunen, evenals Windows smartphones van andere merken. De Lumia divisie wordt volgens geruchten onderdeel van de tak die verantwoordelijk is voor de Surface tablets. Naar verwachting komt Microsoft begin volgend jaar met drie Surface Phone’s, die Windows Mobile populairder moeten gaan maken.

Bron: Microsoft

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters