Microsoft verleidt dik 500 WebOS-ontwikkelaars met gratis telefoon

Het is Microsoft gelukt om met gratis Windows Phone-telefoons en de belofte van een uitgebreide ondersteuning zo’n vijfhonderd ontwikkelaars van WebOS-apps aan zich te binden. Die gaan dus nu Windows Phone-apps maken.

Windows Phone 7 Marketplace

Brandon Watson, vicepresident van Microsoft, tweette vlak na de bekendmaking van HP dat het WebOS zou laten vallen, dat ontwikkelaars voor het platform zich bij hem konden melden voor gratis telefoons, training en elke ondersteuning die ze maar nodig hadden om voortaan voor het Windows Phone-platform van Microsoft apps te gaan ontwikkelen.

Dat was niet aan dovemansoren gericht. Binnen een etmaal meldden zich dik vijfhonderd app-ontwikkelaars bij Microsoft. Watson tweette dat hij een nieuw algoritme moest bedenken om de dik vijfhonderd e-mails gelijktijdig te beantwoorden.

In de e-mail, waar WP Central de hand op wist te leggen, meldt Watson dat hij de WebOS-ontwikkelaars allereerst bedankt voor hun vertrouwen in het Windows Phone team en hun bereidheid om hun ontwikkeltalenten voortaan voor dit platform in te zette. ”Om eerlijk te zijn hadden we niet zo’n grote respons verwacht”, schrijft Watson. Die zich ervoor verontschuldigt dat hij een paar dagen nodig had om alle e-mails die naar verschillende Microsoft-adressen waren gestuurd te verzamelen. Hij toont zich enorm blij met de aanwinst van zoveel ontwikkelaars.

De WebOS-ontwikkelaars moeten wel flink van denkrichting veranderen. WebOS is om het web heen gebouwd, en werkt totaal anders dan de Windows Phone software. Maar met de hulp van Microsoft’s eigen werknemers kan de komst van deze ontwikkelaars wel eens zijn ecosysteem flink in de turbostand krijgen.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 review design

De zes beste GIF maker apps om je plaatjes tot leven te brengen lees verder

Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters