Microsoft verleidt dik 500 WebOS-ontwikkelaars met gratis telefoon

Het is Microsoft gelukt om met gratis Windows Phone-telefoons en de belofte van een uitgebreide ondersteuning zo’n vijfhonderd ontwikkelaars van WebOS-apps aan zich te binden. Die gaan dus nu Windows Phone-apps maken.

Windows Phone 7 Marketplace

Brandon Watson, vicepresident van Microsoft, tweette vlak na de bekendmaking van HP dat het WebOS zou laten vallen, dat ontwikkelaars voor het platform zich bij hem konden melden voor gratis telefoons, training en elke ondersteuning die ze maar nodig hadden om voortaan voor het Windows Phone-platform van Microsoft apps te gaan ontwikkelen.

Dat was niet aan dovemansoren gericht. Binnen een etmaal meldden zich dik vijfhonderd app-ontwikkelaars bij Microsoft. Watson tweette dat hij een nieuw algoritme moest bedenken om de dik vijfhonderd e-mails gelijktijdig te beantwoorden.

In de e-mail, waar WP Central de hand op wist te leggen, meldt Watson dat hij de WebOS-ontwikkelaars allereerst bedankt voor hun vertrouwen in het Windows Phone team en hun bereidheid om hun ontwikkeltalenten voortaan voor dit platform in te zette. ”Om eerlijk te zijn hadden we niet zo’n grote respons verwacht”, schrijft Watson. Die zich ervoor verontschuldigt dat hij een paar dagen nodig had om alle e-mails die naar verschillende Microsoft-adressen waren gestuurd te verzamelen. Hij toont zich enorm blij met de aanwinst van zoveel ontwikkelaars.

De WebOS-ontwikkelaars moeten wel flink van denkrichting veranderen. WebOS is om het web heen gebouwd, en werkt totaal anders dan de Windows Phone software. Maar met de hulp van Microsoft’s eigen werknemers kan de komst van deze ontwikkelaars wel eens zijn ecosysteem flink in de turbostand krijgen.

Bron: The Next Web

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters