Microsoft verliest 12 dollarcent op elke verkochte Lumia

Hoewel Microsoft meer Lumia-telefoons heeft verkocht dan ooit in het afgelopen kwartaal, gaat het toch niet goed met de Phone Hardware-tak van het softwarebedrijf. Op elke verkochte telefoon wordt momenteel 12 dollarcent toegelegd.

Microsoft Lumia 435 hoofdfoto

Phone Hardware is het voormalige Nokia, dat Microsoft in 2013 heeft opgekocht. De telefoonmakers zijn onder de hoede van Microsoft verder gegaan met het produceren van veelkleurige Lumia’s, met het grote verschil dat er geen high-end toestellen meer verschijnen. Alleen goedkope telefoons.

Op die manier probeert Microsoft blijkbaar een marktaandeel te verwerven, in de overvolle smartphonemarkt die wereldwijd bijna volledig wordt gedomineerd door Androidtelefoons en de iPhone.

Phone Hardware verkocht het afgelopen kwartaal zo’n tien miljoen Lumia’s, en kreeg daar 1,4 miljard dollar voor. Maar de kosten van de divisie overstijgen het verkoopresultaat met vier miljoen dollar. Omgerekend 12 cent per verkochte telefoon verlies.

Sommige financiële analisten verwachten dat Microsoft de hardwarebusiness snel weer zal afstoten. Ook omdat de winstcijfers van Microsoft als geheel nogal negatief worden gekleurd door de afschrijving van het bedrag waarvoor Nokia is aangekocht in 2013. Dat was meer dan zeven miljard euro. Hoewel de financieel analisten toen vonden dat dit een schijntje was voor de voormalige wereldmarktleider op mobiel gebied, is het voor Microsoft toch een hele hap om af te schrijven.

CEO Satya Nadella probeerde nog wel wat positiefs te melden over de Lumia-verkoop. Die is achttien procent hoger dan het kwartaal ervoor.

Bron: ZD Net, Neowin

tags:
  OnePlus 6

  We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

  Beste budgetsmartphones uitgelicht

  Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

  smartphone auto

  OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

  Samsung J2 Core

  Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

  Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

  Sony

  Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters