Microsoft verliest 12 dollarcent op elke verkochte Lumia

Hoewel Microsoft meer Lumia-telefoons heeft verkocht dan ooit in het afgelopen kwartaal, gaat het toch niet goed met de Phone Hardware-tak van het softwarebedrijf. Op elke verkochte telefoon wordt momenteel 12 dollarcent toegelegd.

Microsoft Lumia 435 hoofdfoto

Phone Hardware is het voormalige Nokia, dat Microsoft in 2013 heeft opgekocht. De telefoonmakers zijn onder de hoede van Microsoft verder gegaan met het produceren van veelkleurige Lumia’s, met het grote verschil dat er geen high-end toestellen meer verschijnen. Alleen goedkope telefoons.

Op die manier probeert Microsoft blijkbaar een marktaandeel te verwerven, in de overvolle smartphonemarkt die wereldwijd bijna volledig wordt gedomineerd door Androidtelefoons en de iPhone.

Phone Hardware verkocht het afgelopen kwartaal zo’n tien miljoen Lumia’s, en kreeg daar 1,4 miljard dollar voor. Maar de kosten van de divisie overstijgen het verkoopresultaat met vier miljoen dollar. Omgerekend 12 cent per verkochte telefoon verlies.

Sommige financiƫle analisten verwachten dat Microsoft de hardwarebusiness snel weer zal afstoten. Ook omdat de winstcijfers van Microsoft als geheel nogal negatief worden gekleurd door de afschrijving van het bedrag waarvoor Nokia is aangekocht in 2013. Dat was meer dan zeven miljard euro. Hoewel de financieel analisten toen vonden dat dit een schijntje was voor de voormalige wereldmarktleider op mobiel gebied, is het voor Microsoft toch een hele hap om af te schrijven.

CEO Satya Nadella probeerde nog wel wat positiefs te melden over de Lumia-verkoop. Die is achttien procent hoger dan het kwartaal ervoor.

Bron: ZD Net, Neowin

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  BlackBerry KeyOne

  BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

  Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

  Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

  OnePlus Pete Lau

  OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

  smartphone

  Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

  Honor 9

  Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

  iOS 11

  Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters