Microsoft verliest 12 dollarcent op elke verkochte Lumia

Hoewel Microsoft meer Lumia-telefoons heeft verkocht dan ooit in het afgelopen kwartaal, gaat het toch niet goed met de Phone Hardware-tak van het softwarebedrijf. Op elke verkochte telefoon wordt momenteel 12 dollarcent toegelegd.

Microsoft Lumia 435 hoofdfoto

Phone Hardware is het voormalige Nokia, dat Microsoft in 2013 heeft opgekocht. De telefoonmakers zijn onder de hoede van Microsoft verder gegaan met het produceren van veelkleurige Lumia’s, met het grote verschil dat er geen high-end toestellen meer verschijnen. Alleen goedkope telefoons.

Op die manier probeert Microsoft blijkbaar een marktaandeel te verwerven, in de overvolle smartphonemarkt die wereldwijd bijna volledig wordt gedomineerd door Androidtelefoons en de iPhone.

Phone Hardware verkocht het afgelopen kwartaal zo’n tien miljoen Lumia’s, en kreeg daar 1,4 miljard dollar voor. Maar de kosten van de divisie overstijgen het verkoopresultaat met vier miljoen dollar. Omgerekend 12 cent per verkochte telefoon verlies.

Sommige financiƫle analisten verwachten dat Microsoft de hardwarebusiness snel weer zal afstoten. Ook omdat de winstcijfers van Microsoft als geheel nogal negatief worden gekleurd door de afschrijving van het bedrag waarvoor Nokia is aangekocht in 2013. Dat was meer dan zeven miljard euro. Hoewel de financieel analisten toen vonden dat dit een schijntje was voor de voormalige wereldmarktleider op mobiel gebied, is het voor Microsoft toch een hele hap om af te schrijven.

CEO Satya Nadella probeerde nog wel wat positiefs te melden over de Lumia-verkoop. Die is achttien procent hoger dan het kwartaal ervoor.

Bron: ZD Net, Neowin

tags:
  Telekoopwijzer uitgelicht

  Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

  Android P 9.0

  Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

  Wiko view 2

  Wiko View 2 Review lees verder

  Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

  ‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

  Light smartphone met negen camera's

  Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

  iPhone X Plus dummy

  iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters