Microsoft verspreidt foto's van mogelijke Surface-telefoon

Microsoft heeft marketingplaatjes verspreid waar, bij nadere bestudering, een Windows Phone-toestel op voorkomt dat nog niet bekend is. Dat heeft direct de geruchten doen aanwakkeren dat Microsoft met een eigen smartphone bezig is, mogelijk in dezelfde Surface-lijn als de tablets van Microsoft.

Microsoft verspreidt foto's van mogelijke Surface-telefoon mockup

De marketingplaatjes laten een toestel zien dat er een beetje uitziet als de MP4-speler Zune. Met een chroomkleurige rand, scherpe hoeken en een rechthoekige vorm. De Windows Phone 8-‘vlag’ wappert op de homeknop van het toestel.

Al eerder deden geruchten de ronde over een eigen smartphone van Microsoft. Dat zou in de lijn der verwachtingen liggen. Het bedrijf kwam enkele maanden geleden onverwachts met een eigen tablet naar buiten. De enige hardware die het bedrijf tot dan toe had gemaakt, was de XBox, toetsenborden, muizen en de Kin One en Kin Two-telefoons.

Een tablet lag dus niet echt in de verwachtingen, vooral omdat Microsoft hiermee de concurrentie met zijn eigen OEM-partners aangaat: de fabrikanten die de software van Microsoft op hun apparaten zetten. De geruchten dat Microsoft hierna met een eigen smartphone zou komen, werden afgelopen week aangewakkerd door het feit dat er online gps-loggegevens opdoken van een nog onbekend type smartphone. Die onbekende smartphone bevond zich in het laboratorium van Microsoft’s Windows Phone-team.

Of het in de marketingplaatjes afgebeelde toestel echter die bewuste smartphone is, kan worden betwijfeld; het kan ook een bedachte dummy zijn die een generiek Windows Phone 8-toestel moet afbeelden. Zodat Microsoft geen fabrikant voortrekt door bijvoorbeeld een Nokia of een HTC af te beelden.

Microsoft verspreidt foto's van mogelijke Surface-telefoon ms photo1

 

Microsoft verspreidt foto's van mogelijke Surface-telefoon ms photo 2

 

Bron: WP Central

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters