'Microsoft vervangt zoekmachine in Windows Phone 8.1 met digitale assistent'

Microsoft zal naar verluid haar Bing-zoekmachine in Windows Phone 8.1 gaan vervangen met de digitale assistent genaamd Cortana. Cortana kan middels spraak wel zoekopdrachten uitvoeren via de Bing-zoekmachine.

Windows Phone 8.1 screen

De nieuwe en relatief vergaande stap van Microsoft is door The Verge naar buiten gebracht. Volgens de bron heeft Microsoft besloten om Cortana centraal te stellen in Windows Phone 8.1. Middels de zoekknop die in Windows Phone 8.1 ingebakken zit zal men voortaan de digitale assistente opstarten waarna middels spraak opdrachten en zoekopdrachten gegeven kunnen worden. Zodra Cortana iets niet weet dan zal ze dit alsnog via Bing uit gaan zoeken voor de gebruiker, aldus The Verge. Consumenten die iets snel willen opzoeken zullen dit dus voortaan middels spraak via Cortana moeten bewerkstelligen.

Cortana zal voorzien zijn van Bing-data, maar ook van Foursquare-data aangezien Microsoft flink geïnvesteerd heeft in de dienst. Gebruikers wordt het wel mogelijk gemaakt om in te stellen wat voor data met de digitale assistente precies gedeeld wordt. Zo wil Microsoft eventuele privacy bezwaren uit de weg gaan door de eindgebruiker de volledige controle over diens data te geven.

De kans is groot dat de service in eerste instantie alleen maar in het Engels te gebruiken zal zijn. De service zal volgens de bron veel weg hebben van Apple’s Siri en ook over een soort van persoonlijkheid gaan beschikken. Ook zullen zaken in context gevraagd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Toussaint Jongen -

    Hmmm…. Aan de ene kant interessant maar het moet een optie blijven. Ik maak toch wel redelijk gebruik van bing via mijn WP en als je constant moet gaan praten werkt niet naar mijn mening. En als het inderdaad ook nog weer eerst Engels is en pas na 20 jaar misschien Nederlands….

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters