'Microsoft vervangt zoekmachine in Windows Phone 8.1 met digitale assistent'

Microsoft zal naar verluid haar Bing-zoekmachine in Windows Phone 8.1 gaan vervangen met de digitale assistent genaamd Cortana. Cortana kan middels spraak wel zoekopdrachten uitvoeren via de Bing-zoekmachine.

Windows Phone 8.1 screen

De nieuwe en relatief vergaande stap van Microsoft is door The Verge naar buiten gebracht. Volgens de bron heeft Microsoft besloten om Cortana centraal te stellen in Windows Phone 8.1. Middels de zoekknop die in Windows Phone 8.1 ingebakken zit zal men voortaan de digitale assistente opstarten waarna middels spraak opdrachten en zoekopdrachten gegeven kunnen worden. Zodra Cortana iets niet weet dan zal ze dit alsnog via Bing uit gaan zoeken voor de gebruiker, aldus The Verge. Consumenten die iets snel willen opzoeken zullen dit dus voortaan middels spraak via Cortana moeten bewerkstelligen.

Cortana zal voorzien zijn van Bing-data, maar ook van Foursquare-data aangezien Microsoft flink geïnvesteerd heeft in de dienst. Gebruikers wordt het wel mogelijk gemaakt om in te stellen wat voor data met de digitale assistente precies gedeeld wordt. Zo wil Microsoft eventuele privacy bezwaren uit de weg gaan door de eindgebruiker de volledige controle over diens data te geven.

De kans is groot dat de service in eerste instantie alleen maar in het Engels te gebruiken zal zijn. De service zal volgens de bron veel weg hebben van Apple’s Siri en ook over een soort van persoonlijkheid gaan beschikken. Ook zullen zaken in context gevraagd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Toussaint Jongen -

    Hmmm…. Aan de ene kant interessant maar het moet een optie blijven. Ik maak toch wel redelijk gebruik van bing via mijn WP en als je constant moet gaan praten werkt niet naar mijn mening. En als het inderdaad ook nog weer eerst Engels is en pas na 20 jaar misschien Nederlands….

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters