'Microsoft vervangt zoekmachine in Windows Phone 8.1 met digitale assistent'

Microsoft zal naar verluid haar Bing-zoekmachine in Windows Phone 8.1 gaan vervangen met de digitale assistent genaamd Cortana. Cortana kan middels spraak wel zoekopdrachten uitvoeren via de Bing-zoekmachine.

Windows Phone 8.1 screen

De nieuwe en relatief vergaande stap van Microsoft is door The Verge naar buiten gebracht. Volgens de bron heeft Microsoft besloten om Cortana centraal te stellen in Windows Phone 8.1. Middels de zoekknop die in Windows Phone 8.1 ingebakken zit zal men voortaan de digitale assistente opstarten waarna middels spraak opdrachten en zoekopdrachten gegeven kunnen worden. Zodra Cortana iets niet weet dan zal ze dit alsnog via Bing uit gaan zoeken voor de gebruiker, aldus The Verge. Consumenten die iets snel willen opzoeken zullen dit dus voortaan middels spraak via Cortana moeten bewerkstelligen.

Cortana zal voorzien zijn van Bing-data, maar ook van Foursquare-data aangezien Microsoft flink geïnvesteerd heeft in de dienst. Gebruikers wordt het wel mogelijk gemaakt om in te stellen wat voor data met de digitale assistente precies gedeeld wordt. Zo wil Microsoft eventuele privacy bezwaren uit de weg gaan door de eindgebruiker de volledige controle over diens data te geven.

De kans is groot dat de service in eerste instantie alleen maar in het Engels te gebruiken zal zijn. De service zal volgens de bron veel weg hebben van Apple’s Siri en ook over een soort van persoonlijkheid gaan beschikken. Ook zullen zaken in context gevraagd kunnen worden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters