Microsoft verwacht stijging verkoop Windows Phone-toestellen

Analisten van Gartner en IDC melden dat Windows Phone in 2015 ongeveer een vijfde van de smartphonemarkt zal hebben veroverd. Die schatting vindt Microsoft nogal voorzichtig; de softwaregigant denkt dat het marktaandeel in dat jaar veel groter zal zijn.

HTC Radar

Tot dusver stelt het marktaandeel van Windows Phone erg weinig voor, met slechts enkele procenten bungelt het mobiele besturingssysteem van Microsoft bijna helemaal onderaan het lijstje OS’sen. Android en iOS en ook nog steeds Symbian regeren stevig.

Een situatie die ongetwijfeld gaat veranderen nu de ondersteuning van Windows Phone naar veel meer landen is uitgebreid, en nu met de laatste Mango-update meer features in het OS zijn ingebakken en er veel nieuwe toestellen aankomen, onder meer van Nokia dat WP7 als nieuw OS heeft omarmd.

Microsoft meldt zelf een ‘extreem positieve respons’ te bemerken op zijn nieuwe mobiele besturingssysteem. Hoewel de markt dit nog niet echt door lijkt te hebben, gezien het magere marktaandeel.

Maar Microsoft meldt signalen te zien dat het de goede kant op gaat. ”We denken dat dit jaar een prachtig jaar is om de versnelling in te zetten, zodat we een grotere groep klanten kunnen bereiken.”

Het begon gisteren met de presentatie van twee nieuwe Windows Phone Mango-telefoons van HTC, die goed zijn ontvangen. Of het zelfvertrouwen van Microsoft juist is, blijft nog verscholen in de toekomst. In ieder geval is helder dat Microsoft het allerminst opgeeft met dit OS, zoals HP wel deed met WebOS en Nokia met Symbian en MeeGo.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Patryk -

  @Crim ''Zou wel een epic fail zijn als het niks word''
  Er moet dan reclame komen op tv en ze moeten WP7 aanbieding in een aaanbieding anders word het nooit wat.:S
  Mensen moet het ook proberen met WP7 zodat ze reclame kunnen maken voor familie en vrienden die ook een nieuwe smatphone willen gaan kopen:Y
  Windows Phone 7!!:)

 2. crim -

  Het kan ook niet anders, het OS is rock-solid. De fabrikanten maken goede toestellen, Nokia doet mee, de app store groeit het snelst van alle app store's (Microsoft heeft goede banden met ontwikkelaars) en daarbij nog een enorme zak met marketing geld..

  Zou wel een epic fail zijn als het niks word.

 3. Samsung-Rules -

  De laatste regel slaat nergens op!! Web Os en meego en symbian hebben jaren lang geprobeerd iets te worden.. WP7 is er nog maar net.. en ben er van overtuigd als Nokia zijn waardeloze service op dit moment verbeterd WP7 een groot succes zal worden!!

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters