Microsoft voorziet tablets die 24 uur op één acculading kunnen werken

Microsoft probeert de aandacht van ontwikkelaars te vestigen op de mogelijkheden van nieuwe Windows 8-tablets. Die kunnen in de toekomst wel een etmaal onafgebroken blijven werken op één acculading, zo verwacht het bedrijf.

Microsoft tablet concept

Microsoft heeft onlangs een conferentie in Nieuw-Zeeland belegd voor ontwikkelaars. Die verkeren overigens nog steeds in onzekerheid of ze nu bij een volgende bijeenkomst een quadcore Windows 7 of 8-tablet meekrijgen of niet. Maar voor consumenten is belangrijker dat de ontwikkelaars is verteld dat Microsoft hard werkt aan software die niet voor hun bedoeld is, maar voor zakenlieden.

”Bedrijven zien tegenwoordig mensen binnenkomen met een iPad met een bluetooth toetsenbord, een muis, een pen en nog veel meer spullen”, verwoordde een Microsoft-official. Volgens hem is Microsoft met zijn OEM’s (hardware-ontwikkelaars) bezig om één hybride apparaat te maken die als tablet en als een soort laptop dienst kan doen; een alles in één.

De Windows 8-tablets gaan op CPU’s met vier kernen lopen en zullen in de toekomst zeer heldere schermen krijgen. De apparaten worden bovendien steeds dunner. Microsoft onthulde niet welke quadcore-processoren de Windows 8-tablets gaan aandrijven. Qualcomm en NVIDIA hebben al quadcore-CPU’s aangekondigd. Op een conferentie opp 13 september zou Microsoft meer over zijn nieuwe platform en de daarbij behorende hardware onthullen.

Bron: Gaj-IT

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters