Microsoft voorziet tablets die 24 uur op één acculading kunnen werken

Microsoft probeert de aandacht van ontwikkelaars te vestigen op de mogelijkheden van nieuwe Windows 8-tablets. Die kunnen in de toekomst wel een etmaal onafgebroken blijven werken op één acculading, zo verwacht het bedrijf.

Microsoft tablet concept

Microsoft heeft onlangs een conferentie in Nieuw-Zeeland belegd voor ontwikkelaars. Die verkeren overigens nog steeds in onzekerheid of ze nu bij een volgende bijeenkomst een quadcore Windows 7 of 8-tablet meekrijgen of niet. Maar voor consumenten is belangrijker dat de ontwikkelaars is verteld dat Microsoft hard werkt aan software die niet voor hun bedoeld is, maar voor zakenlieden.

”Bedrijven zien tegenwoordig mensen binnenkomen met een iPad met een bluetooth toetsenbord, een muis, een pen en nog veel meer spullen”, verwoordde een Microsoft-official. Volgens hem is Microsoft met zijn OEM’s (hardware-ontwikkelaars) bezig om één hybride apparaat te maken die als tablet en als een soort laptop dienst kan doen; een alles in één.

De Windows 8-tablets gaan op CPU’s met vier kernen lopen en zullen in de toekomst zeer heldere schermen krijgen. De apparaten worden bovendien steeds dunner. Microsoft onthulde niet welke quadcore-processoren de Windows 8-tablets gaan aandrijven. Qualcomm en NVIDIA hebben al quadcore-CPU’s aangekondigd. Op een conferentie opp 13 september zou Microsoft meer over zijn nieuwe platform en de daarbij behorende hardware onthullen.

Bron: Gaj-IT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters