Microsoft weet opnieuw meer winst en omzet te maken

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het opnieuw een hogere omzet en winst wist te boeken. De omzet kwam uit op 18.53 miljard dollar en de winst op 6.33 miljard dollar.

Microsoft laat weten dat het over het gebroken boekjaar van kwartaal 1 van 2014 de omzet opnieuw hoger uitviel dan gedacht, maar wel lager was dan de voorgaande kwartalen. Dit komt doordat het derde kwartaal bij veel fabrikanten als gevolg van het seizoen zorgt voor een lagere afzet. Dit moet in het laatste kwartaal van het jaar weer gecompenseerd worden. In totaal kwam de omzet uit op 18.53 miljard dollar en de winst op 6.33 miljard dollar voor belastingen. Een jaar eerder wist Microsoft nog in het zelfde kwartaal net iets meer dan 16 miljard dollar om te zetten.

Opvallend genoeg heeft met namen de Surface-tablets voor het eerst stevig bijgedragen aan het resultaat. Microsoft heeft er 400 miljoen dollar omzet op gemaakt, wat neer komt op ongeveer 1 miljoen verkochte stuks. Het RT-model van de Surface heeft volgens Microsoft beter verkocht dan het Pro-model. Wel nam de afzet van Windows oem-licenties af met 7 procent vergeleken met een jaar eerder. Desondanks blijft de overige services tak, waaronder Skype en Office, bijzonder sterk, aldus de fabrikant in een verklaring. De fabrikant wilde geen update geven op de jacht naar een nieuwe CEO of de overname rondom Nokia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters