'Microsoft weigert Office naar iOS te brengen zolang Apple een percentage van de omzet wil'

Microsoft en Apple liggen met elkaar in de clinch om Office voor iOS. Apple wil van elke ontwikkelaar 30 procent van de omzet krijgen die het genereert via haar App Store, Microsoft ziet dit echter niet zitten.

Microsoft Office iOS

Bronnen hebben tegenover All Things Digital meer duidelijkheid verschaft over de status van Office voor iOS. Microsoft is zo goed als klaar met het ontwikkelen van Office voor iOS maar heeft als propositie bedacht dat de apps gratis zullen zijn voor het systeem. Met de apps kunnen dan Word-bestanden gratis ingezien worden, maar ook PowerPoints en Excel-bestanden. Zodra men echter deze bestanden wil gaan bewerken dat dient het een abonnement te nemen op Office 365 via de App Store van Apple.

Hier gaat het echter fout voor Microsoft aangezien de voorwaarden van de App Store van Apple duidelijk zeggen dat abonnementen of apps verkocht via de App Store een percentage van 30 procent moeten afdragen aan Apple. Microsoft kan zich hierin niet vinden en is al geruime tijd met Apple in onderhandeling om dit percentage omlaag te krijgen. Apple lijkt hierin echter niet in mee te willen gaan waardoor Microsoft wellicht de introductie van Office voor iOS uit zal gaan stellen. Apple zou simpelweg gecommuniceerd hebben “de regels zijn de regels” voor haar applicatiewinkel.

Ook andere fabrikanten, waaronder Microsoft zelf, hebben een de zelfde regels voor hun eigen applicatiewinkels. Het is dan ook de vraag waarom Microsoft probeert een lager percentage te bedingen bij Apple aangezien het via haar eigen kanaal ontwikkelaars de zelfde soort regels oplegt. Volgens All Things Digital is Office altijd al een melkkoe geweest voor Microsoft en probeert de gigant hier nu een impuls aan te geven met de introductie van Office voor iOS.

De verwachting is dat office begin 2013 op de markt zal gaan komen. De eerste screenshots waren al eerder uitgelekt van Office voor iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters