‘Microsoft werkt aan nog een super goedkope smartphone’

Microsoft begint zich steeds beter te positioneren in de onderkant van de smartphonemarkt. Met telefoons als de Lumia 435 en 535 is er voor een bedrag van 100 euro bijna geen betere smartphone te krijgen. Microsoft zou nu nóg een andere super goedkope smartphone ontwikkelen.

Microsoft Lumia 435 koopwijzer

Dit blijkt uit importgegevens van de Indiase douane, aldus Nokia Power User. Die meldt dat er drie type smartphones van Microsoft vanuit China zijn opgestuurd voor het uitvoeren van tests. Vaak duurt het dan niet heel lang meer voor een smartphone wordt aangekondigd.

Twee type telefoons hebben een 5-inch scherm, maar een andere smartphone heeft een schermformaat van maar 4 inch. Aangezien Microsoft het principe ‘des te kleiner, des te goedkoper’ volgt, lijkt het erop dat Microsoft met een nieuwe, ontzettend goedkope smartphone komt.

De telefoon draagt nu het typenummer RM-1099. Deze smartphone biedt ruimte voor twee simkaarten. Overigens dook deze RM-1099 ook al eens op in Indonesië. Dit gebeurde halverwege januari, maar toen werden er nog geen specificaties genoemd over de smartphone. Nu is in ieder geval duidelijk dat het om een telefoon gaat met een schermformaat van 4 inch.

Meer informatie ontbreekt dus. Het is dus nog onbekend wanneer Microsoft de telefoon aankondigt, hoe hij gaat het en of hij qua prijs onder of boven de Lumia 435 wordt geplaatst. Deze telefoon is nog niet zo lang uit en gaat maar 83 euro kosten.

Voor dit geld krijg je een telefoon met een schermformaat van 4 inch en een WVGA-resolutie van 480×800 pixels. De Snapdragon 200-processor klokt met twee Cortex A7-kernen 1,2 GHz en de telefoon heeft 1GB ram en 8GB opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen is uitbreidbaar.

Foto’s schiet de Microsoft Lumia 435 in 2 megapixel en aan de voorkant zit een 0,3-megapixelcameraatje voor videobellen en selfies. De batterij is met 1560 mAh niet al te groot, maar dat hoeft gezien de specificaties en het feit dat de Lumia 435 op het zuinige Windows Phone 8.1 draait ook niet. De telefoon krijgt ook een update naar Windows 10.

‘Microsoft werkt aan nog een super goedkope smartphone’ 335 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters