‘Microsoft werkt aan tablet met QHD-scherm’

Microsoft ontwikkelt waarschijnlijk een nieuwe tablet. Op GFX Bench verscheen een benchmarktest van een tablet die draait op Windows. Ook zijn er hierbij wat interessante specificaties uitgelekt.

‘Microsoft werkt aan tablet met QHD-scherm’ screen shot 2015 02 03 at 122050

De meest interessante hiervan is waarschijnlijk het scherm. Deze krijgt een formaat van 10,1 inch en een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. De Qualcomm-processor heeft vier kernen, maar het wordt niet precies duidelijk om welke chipset het gaat.

Wij gokken dat het om de Snapdragon 805-chipset gaat, aangezien dit een vierkernige processor is. Deze processor zit ook in andere apparaten die een QHD-display hebben, zoals de Samsung Galaxy Note 4. Het ligt niet voor de hand dat Microsoft een minder krachtige chipset gaat gebruiken voor de tablet.

Ook is het afwachten op welk besturingssyteem de tablet gaat draaien. Microsoft wil dat elk apparaat met een schermformaat van 8 inch of meer op de volledige versie van Windows 10 gaat draaien. De Snapdragon 805-chipset zou dit niet trekken.

Meer informatie ontbreekt nog over deze nieuwe tablet van Microsoft. Op dit moment is de Surface Pro 3-lijn de succesvolste tabletlijn van de Amerikaanse fabrikant. Het is nog onbekend in welke lijn Microsoft deze nieuwe tablet op de markt brengt.

Het is in ieder geval uitgesloten dat de tablet op Windows RT gaat draaien, aangezien alle apparaten van Microsoft op Windows 10 moeten gaan werken. Dit geldt voor een Lumia 435 van nog geen 100 euro, maar ook voor de duurste computers van het bedrijf.

Windows 10 werd in januari officieel gepresenteerd en moet later dit jaar worden uitgerold naar smartphones, tablets, de Xbox en computers. Wij zullen het dan ook zeker niet nalaten het nieuwe besturingssysteem van Microsoft te reviewen.

Bron: GFX Bench

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters