'Microsoft wil dat Nokia haar eerste Windows 8 RT-tablet annuleert'

Volgens de doorgaans goed ingelichte bron Eldar Murtazin dringt Microsoft er bij Nokia op aan om haar eerste tablet op basis van Windows 8 RT te annuleren. Microsoft wil niet dat haar dochteronderneming gaat concurreren met haar eigen tablets.

Murtazin heeft al een tijdje niets van zich laten horen maar laat gisteren plots via Twitter weer wat los over hoe het nu er intern aan toe gaat bij Nokia sinds bekend is geworden dat Microsoft het bedrijf wil overnemen. Volgens de Rus wil Microsoft nu al haar wil opleggen aan de devices en services kant van Nokia die het begin 2014 gaat inlijven. Microsoft zou er volgens de bron op aandringen dat Nokia haar eerste tablet annuleert. De Sirus-tablet is al een paar keer uitgelekt en moet Nokia’s eerste Windows 8 RT-tablet gaan worden.

Volgens Murtazin is Microsoft bang dat de Sirus-tablet van Nokia te veel in het vaarwater van haar Surface-tablets zal gaan komen. Microsoft zal eind deze maand de Surface 2-tablets wereldkundig maken en Nokia zelf heeft een persconferentie voor 22 oktober gepland staan waarop het waarschijnlijk haar eerste tablet wereldkundig zal gaan maken, mits het deze niet voortijdig annuleert. Murtazin weet ook te melden dat Microsoft flink gaat snijden in de Nokia line-up voor smartphones aangezien het zich met namen wil richten op high-end smartphones, in plaats van de low-end en midrange apparaten zoals de Lumia 520 en de Lumia 620.

De overname van Nokia zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2014 afgerond gaan worden. Hierna heeft Microsoft het pas officieel voor het zeggen binnen Nokia.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters