'Microsoft wil eigen telefoons uitbrengen'

Er bestaan al zeer lang geruchten over een Microsoft-telefoon. Hoewel Microsoft ontkent dat het een eigen telefoon uit wil brengen, lijken de geruchten de andere kant op te wijzen. Met “Project Pink” zou er een Zune-phone in de maak zijn die gebruik moet maken van het Danger-platform.

Zune PhoneSinds Microsoft Danger overnam, zijn er geruchten over een zogenaamde Zune-phone. ZuneScene heeft een mock-up gemaakt van hoe een Zune-telefoon eruit zou komen te zien. Hoewel Microsoft altijd ontkend heeft zelf telefoons uit te willen brengen lijkt het er toch op dat de fabrikant tijdens CES 2010 twee eigen smartphones gaat aankondigen. Of dit ook daadwerkelijk een Zune-phone is valt nog te betwijfelen. Wel lijkt het erop dat Microsoft bij zijn eigen smartphones gebruik wil maken van het Danger-platform. Dit is een social networking- en mediaplatform dat onlangs door het bedrijf is opgekocht. Het is de vraag of dit platform naast het Windows Mobile-OS zal bestaan. Het lijkt onlogisch dat twee Microsoft-besturingssystemen met elkaar moeten concurreren. TechRadar speculeert over een release van Windows Mobile 7 met het Danger-platform erin geïntegreerd.

Wat betreft de telefoons is er nog weinig bekend. Aangezien Danger een grote rol lijkt te spelen in de ontwikkeling van de Microsoft-telefoons is het aannemelijk dat de inspiratie van de T-Mobile Sidekick afkomt. Deze telefoon is door Danger geproduceerd. Op zijn beurt maakt Danger weer veel gebruik van Sharp-hardware. Dit leidt tot speculatie dat er een samenwerking komt tussen Microsoft en Sharp, om de telefoons te produceren. Volgens 9to5Mac krijgen de telefoons de codenamen Turtle en Pure. Tevens claimen zij foto’s te bezitten van de toestellen. Ze hebben echter besloten deze niet te publiceren. De Turtle moet een slidertelefoon met qwerty-toetsenbord worden, terwijl de Pure een candybar-formfactor krijgt.

Bron: 9to5 Mac

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters