Microsoft wil KIN Studio-cloudservice aan Windows Phone 7 toevoegen

Toen Microsoft haar twee KIN-telefoontjes introduceerde halverwege 2010, om ze snel daarna weer uit de markt te nemen, werd er ook een cloud-gebaseerde webservice genaamd KIN Studio in de lucht gebracht. Deze uitgebreide cloudservice wil Microsoft nu aan Windows Phone 7 toevoegen.

Microsoft Kin flop

Windows Phone 7 heeft al een cloudservice, genaamd Live.com. Maar KIN Studio ging veel verder. Bijna alles wat er met een KIN-toestel werd gedaan, geschreven of gefotografeerd, was onmiddellijk beschikbaar in de cloud en benaderbaar via elke webbrowser. Foto’s en films werden gesynchroniseerd en gepresenteerd in een timeline, die online in beeld kon worden gebracht en alles was makkelijk te zien en te delen met anderen.

Ook maakte KIN Studio automatische back-ups van sms-jes, en de telefoonhistorie en contacten. Zo ontstond voor de gebruikers van deze cloudservice een soort digitaal dagboek, vol foto’s, filmpjes en tekst.

Met Windows Phone 7 is het ook mogelijk om automatisch foto’s naar Windows Live te uploaden. Maar de service is veel beperkter dan die van KIN Studio. In sommige aspecten is de WP7-cloud zelfs beperkter dan die van Windows Mobile 6.5. Maar dit gaat veranderen. In een interview met de Seattle Times zei Aaron Woodman, de directeur van de afdeling mobiele toepassingen bij Microsoft, dat in de roadmap van de softwaregigant de uitbouw van KIN-achtige diensten is opgenomen voor Windows Phone 7. Zo krijgt een WP7-toestel voor zijn eigenaar meer betekenis en ook het web zelf krijgt zo meer betekenis, meent hij.

Wanneer een en ander in de steigers wordt gezet, bleef echter onduidelijk. Analisten zijn het erover eens dat de KIN-telefoons helemaal niks waren, maar de KIN Studio-service voegde wel wat toe aan de markt. Door dat onderdeel te maken van Windows Phone 7, wordt dit nieuwe besturingssysteem weer een stukje interessanter en onderscheidt het zich van de belangrijkste concurrerende besturingssystemen op de markt.

Kin online

 

Bron: the unwired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters