Microsoft wil KIN Studio-cloudservice aan Windows Phone 7 toevoegen

Toen Microsoft haar twee KIN-telefoontjes introduceerde halverwege 2010, om ze snel daarna weer uit de markt te nemen, werd er ook een cloud-gebaseerde webservice genaamd KIN Studio in de lucht gebracht. Deze uitgebreide cloudservice wil Microsoft nu aan Windows Phone 7 toevoegen.

Microsoft Kin flop

Windows Phone 7 heeft al een cloudservice, genaamd Live.com. Maar KIN Studio ging veel verder. Bijna alles wat er met een KIN-toestel werd gedaan, geschreven of gefotografeerd, was onmiddellijk beschikbaar in de cloud en benaderbaar via elke webbrowser. Foto’s en films werden gesynchroniseerd en gepresenteerd in een timeline, die online in beeld kon worden gebracht en alles was makkelijk te zien en te delen met anderen.

Ook maakte KIN Studio automatische back-ups van sms-jes, en de telefoonhistorie en contacten. Zo ontstond voor de gebruikers van deze cloudservice een soort digitaal dagboek, vol foto’s, filmpjes en tekst.

Met Windows Phone 7 is het ook mogelijk om automatisch foto’s naar Windows Live te uploaden. Maar de service is veel beperkter dan die van KIN Studio. In sommige aspecten is de WP7-cloud zelfs beperkter dan die van Windows Mobile 6.5. Maar dit gaat veranderen. In een interview met de Seattle Times zei Aaron Woodman, de directeur van de afdeling mobiele toepassingen bij Microsoft, dat in de roadmap van de softwaregigant de uitbouw van KIN-achtige diensten is opgenomen voor Windows Phone 7. Zo krijgt een WP7-toestel voor zijn eigenaar meer betekenis en ook het web zelf krijgt zo meer betekenis, meent hij.

Wanneer een en ander in de steigers wordt gezet, bleef echter onduidelijk. Analisten zijn het erover eens dat de KIN-telefoons helemaal niks waren, maar de KIN Studio-service voegde wel wat toe aan de markt. Door dat onderdeel te maken van Windows Phone 7, wordt dit nieuwe besturingssysteem weer een stukje interessanter en onderscheidt het zich van de belangrijkste concurrerende besturingssystemen op de markt.

Kin online

 

Bron: the unwired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters