'Microsoft wil nog dit jaar 16 miljoen Windowstablets verkopen'

Microsoft is van plan om voor het einde van dit jaar zestien miljoen Windowstablets te verkopen. Daarbij laat het bedrijf zich helpen door een reclamebudget van 405 miljoen dollar.

Microsoft Surface Pro 2

Een en ander staat in uitgelekte documenten die op een website zijn gezet. Microsoft heeft daartoe het budget flink opgeschroefd om bij het grote publiek tussen de oren te krijgen dat ze niet zonder een Windowstablet kunnen.

Tot dusver was Microsoft vooral bezig om zichzelf te positioneren op de zakelijke markt, maar de komende weken gooit de softwaregigant het over een andere boeg. Mensen moeten Windows nu vooral zien als iets waar je gelukkig van wordt. Niet alleen maar iets wat zakelijk en functioneel is.

Het is niet helemaal helder of Microsoft zich zal richten op de verkoop van zijn eigen Surface-tablets, of dat er in de reclamecampagne ook Windowstablets van andere fabrikanten worden meegenomen.

Het gaat beter met de Surfacetablet dan voorheen. Microsoft-officials hebben geen precieze verkoopcijfers bekendgemaakt, maar wel meegedeeld dat er het afgelopen kwartaal tweemaal zoveel Surfacetablets over de toonbank zijn gegaan dan het kwartaal ervoor. Vooral de goedkopere Surface RT deed het ineens beter dan verwacht.

Zestien miljoen tablets in enkele weken tijd lijkt ambitieus. Marktvorser Gartner heeft becijferd dat dit jaar in totaal 184 miljoen tablets worden verkocht door alle fabrikanten samen.

Bron: ZD Net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters