Microsoft wil smartphone veranderen in Xbox controller

Met een Windows Phone de Xbox aansturen. Daartoe heeft Microsoft onlangs een patent geregistreerd. Kortweg komt het erop neer dat het scherm van de smartphone dezelfde besturingselementen krijgt als een traditionele controller van een Xbox.

Microsoft wil smartphone veranderen in X-Box controller microsoft xbox controller on mobile story

Het patent is nog maar een tekeningetje, waarop een rechthoekig scherm is te zien dat op zijn kant is gedraaid. In alle hoeken zijn besturingselementen aangebracht die qua layout erg aan de Xbox controller doen denken.

Het is niet helemaal duidelijk of die onscreen knoppen voor het aansturen van een Xbox spel zijn of ook voor het bedienen van een spelletje op de smartphone zelf. Omdat alle knopjes in de hoeken zijn geplaatst, is dat laatste goed mogelijk.;

Microsoft heeft in het patent rekening gehouden met mogelijke andere wensen van gebruikers. Die kunnen de knoppen naar believen verplaatsen als zij dat handiger vinden. De onscreen knoppen zouden in staat moeten zijn om aan te voelen hoe hard de gebruiker erop drukt, zodat verschillende reacties in het spel kunnen worden verkregen.

Er bestaan al talloze spellen die onscreen knoppen tonen. Microsoft zou met het neerleggen van deze layout een standaard willen neerzetten, zodat spellenfabrikanten alleen deze nog maar gebruiken.

Met patenten is het echter altijd maar afwachten of ze ooit in echte producten worden omgezet, en dat geldt ook voor deze.

Bron: Neowin

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters