'Microsoft wil van merknamen Nokia en Windows Phone af'

Microsoft, sinds kort eigenaar van de hardwaretak van Nokia en producent van besturingssysteem Windows Phone, wil op korte termijn deze beide merknamen laten verdwijnen. De telefoons die Microsoft uitbrengt gaan Lumia heten, en Windows Phone wordt vervangen door Windows.

“Telefoons heten voortaan Lumia, en die lopen op ‘gewoon’ Windows”

'Microsoft wil van merknamen Nokia en Windows Phone af' faded logo

Met de verdwijning van de merknaam Nokia op mobiele telefoons is het definitief einde verhaal voor de Finse fabrikant op hardwaregebied. Nokia bestaat nog voort als producent van netwerkoplossingen en software. Zo heeft Nokia onlangs een goed gewaardeerde launcher voor Android ontworpen.

Dat Microsoft van de submerken af wilde, leek al langer voor de hand te liggen. Maar dat het zo snel zou gaan is toch een verrassing. In een intern document van Microsoft dat GeeksonGadgets op de kop heeft weten te tikken, staan de details. “Als onderdeel van onze gefaseerde transitie, laten we de naam Nokia vallen in productnamen tijdens de reclamecampagnes voor de decembermaand”, staat te lezen in een van de documenten.

Microsoft laat ook het zelfontwikkelde Windows Phone vallen. Het logo van dit mobiele besturingssysteem wordt niet langer in reclames gebruikt, en voortaan vervangen door ‘gewoon’ Windows. Zoals bekend wil Microsoft alle Windowsversies voor desktop, mobiel en tablets in elkaar schuiven.

Wat wel overeind blijft, is het submerk Lumia, dat door Nokia was bedacht voor de smartphones op basis van Windows Phone. Dus er komen straks Lumia-telefoons uit die op Windows lopen, wordt de boodschap.

Windows Phone is al een tijdje op zijn retour in de uitingen van Microsoft. In de reclamecampagne voor de Lumia 930 wordt Windows Phone al niet meer genoemd. Ook in de campagne voor de HTC One M8 op Windows Phone laat HTC het woordje Phone vallen. Promotiemateriaal voor de nieuwste Lumia-toestellen, zoals de Lumia 530, Lumia 730 en Lumia 830 bevatten ook al geen verwijzingen meer naar het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Hieruit wordt duidelijk dat Microsoft serieus werk maakt van de transitie van alle Windowsversies naar ‘gewoon’ Windows voor alle mogelijke apparaten. Dus het is snel voorbij met Windows RT, Windows Phone en het wordt allemaal Windows. Het betekent niet dat al die besturingssystemen niet meer bestaan, maar ze worden gewoon voortaan allemaal Windows genoemd.

Nokia Lumia 930 hands-on 
De Lumia 930 heet nog gewoon Nokia.

Bron: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters