'Microsoft wil van merknamen Nokia en Windows Phone af'

Microsoft, sinds kort eigenaar van de hardwaretak van Nokia en producent van besturingssysteem Windows Phone, wil op korte termijn deze beide merknamen laten verdwijnen. De telefoons die Microsoft uitbrengt gaan Lumia heten, en Windows Phone wordt vervangen door Windows.

“Telefoons heten voortaan Lumia, en die lopen op ‘gewoon’ Windows”

'Microsoft wil van merknamen Nokia en Windows Phone af' faded logo

Met de verdwijning van de merknaam Nokia op mobiele telefoons is het definitief einde verhaal voor de Finse fabrikant op hardwaregebied. Nokia bestaat nog voort als producent van netwerkoplossingen en software. Zo heeft Nokia onlangs een goed gewaardeerde launcher voor Android ontworpen.

Dat Microsoft van de submerken af wilde, leek al langer voor de hand te liggen. Maar dat het zo snel zou gaan is toch een verrassing. In een intern document van Microsoft dat GeeksonGadgets op de kop heeft weten te tikken, staan de details. “Als onderdeel van onze gefaseerde transitie, laten we de naam Nokia vallen in productnamen tijdens de reclamecampagnes voor de decembermaand”, staat te lezen in een van de documenten.

Microsoft laat ook het zelfontwikkelde Windows Phone vallen. Het logo van dit mobiele besturingssysteem wordt niet langer in reclames gebruikt, en voortaan vervangen door ‘gewoon’ Windows. Zoals bekend wil Microsoft alle Windowsversies voor desktop, mobiel en tablets in elkaar schuiven.

Wat wel overeind blijft, is het submerk Lumia, dat door Nokia was bedacht voor de smartphones op basis van Windows Phone. Dus er komen straks Lumia-telefoons uit die op Windows lopen, wordt de boodschap.

Windows Phone is al een tijdje op zijn retour in de uitingen van Microsoft. In de reclamecampagne voor de Lumia 930 wordt Windows Phone al niet meer genoemd. Ook in de campagne voor de HTC One M8 op Windows Phone laat HTC het woordje Phone vallen. Promotiemateriaal voor de nieuwste Lumia-toestellen, zoals de Lumia 530, Lumia 730 en Lumia 830 bevatten ook al geen verwijzingen meer naar het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Hieruit wordt duidelijk dat Microsoft serieus werk maakt van de transitie van alle Windowsversies naar ‘gewoon’ Windows voor alle mogelijke apparaten. Dus het is snel voorbij met Windows RT, Windows Phone en het wordt allemaal Windows. Het betekent niet dat al die besturingssystemen niet meer bestaan, maar ze worden gewoon voortaan allemaal Windows genoemd.

Nokia Lumia 930 hands-on 
De Lumia 930 heet nog gewoon Nokia.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wtechrover -

  1. Het blijft dus een Windows phone 🙂

  2. Mooi dat de streep over de naam eindelijk getrokken wordt.

  3. @Albert: dus we mogen niet verwachten dat je zelf een beetje nadenkt? De ene is een PC met toetsenbord en muis en de tablet/phone gebruikt touch. Kijk, dat is niet zo moeilijk toch? En als dat toch zo is, dan stap je een winkel/medimarkt binnen. En probeer je het zelf even uit. Met Windows 9/Threshold worden de interfaces in ieder geval duidelijk gescheiden dat er geen misverstand kan zijn zoals het nu -wel- kan zijn met Windows 8.

  1. Andre. -

   Denk ik niet, windows 8 is eigenlijk ontworpen voor touch screens. Op de telefoon zal het wel goed werken,het enige nadeel is het app aanbod,ik heb nu zelf een android telefoon maar denk toch dat ik windowsphone ga proberen

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters