Microsoft wil Windows 10 binnen drie jaar op 1 miljard apparaten hebben

Microsoft heeft zichzelf een stevig doel gesteld met Windows 10. Dat nieuwe besturingssysteem moet binnen de komende twee of drie jaar wereldwijd op één miljard apparaten staan.

Windows 10 USB C

Met het uitspreken van deze doelstelling probeert Microsoft vooral app- en software-ontwikkelaars voor het nieuwe platform te interesseren. Het is de bedoeling dat software op alle schermformaten gaat werken. Op smartphones, tablets en PC’s.

“Ons doel is om met Windows 10 het aantrekkelijkste platform voor ontwikkelaars te bouwen dat er ooit is geweest”, zegt vice-president Terry Myerson van Microsoft hierover.

Microsoft rekent erop dat veel bestaande Windowsgebruikers zullen upgraden naar Windows 10. Nu dit platform op alle schermformaten werkt, hoopt Microsoft dat alleen hierdoor al de verkoop van smartphones met Windows 10 zal aantrekken. Apps voor alle soorten apparaten, inclusief de Xbox, kunnen via één app store aangekocht worden. De apps kunnen zichzelf wel aanpassen aan het scherm waarop ze werken.

Hoewel Windows al decennia veruit de grootste is op desktopgebied, loopt het bedrijf qua marktaandeel op mobiel gebied ernstig achter bij Android en iOS. Door de integratie met de PC hoopt Microsoft dit wezenlijk te veranderen.

Bron: PCWORLD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters