Microsoft wil Windows Phone-toestellen sneller updaten

Microsoft is van plan updates sneller uit te rollen naar meer Windows Phone-apparaten. Bij de Amerikaanse fabrikant duurt dit nu nog relatief lang.

Microsoft Lumia 435 koopwijzer

Microsoft is niet altijd de snelste met het uitrollen van een nieuw besturingssysteem. Zo hebben nog steeds niet alle Windows Phone 8-toestellen de nieuwste Denim-update, terwijl die toch al sinds eind vorig jaar beschikbaar is. De Amerikaanse fabrikant lijkt te erkennen dat dit niet ideaal is, en is van plan met Windows 10 sneller te gaan updaten.

Dit blijkt uit een presentatie die Microsoft gaf op de WinHec-conferentie. Hierin ging de Amerikaanse fabrikant in op Project Milkyway, dat een duidelijk doel heeft. “We moeten gebruikers blij maken door hun apparaat tussen de 4 en 6 weken na de aankondiging van een nieuwe versie van het besturingssysteem te updaten”, aldus de fabrikant.

Dit geldt dus voor Windows 10 en toekomstige updates aan het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Windows 10 wordt door Microsoft vanaf de zomer uitgerold, dus in diezelfde periode moet het besturingssysteem gelijk voor alle geschikte apparaten worden uitgerold.

Windows 10 is een besturingssysteem dat actief is op meerdere platform. Je hebt dus straks Windows 10 op je smartphone, laptop en tablet, maar ook op je Xbox. Microsoft hoopt hiermee het app-aanbod te verbeteren. Immers: apps voor je computer moeten in principe ook op je smartphone werken.

Microsoft hoopt hiermee een klassiek probleem van Windows Phone te tackelen. Het app-aanbod hiervan loopt ver achter dan dat van Android en iOS. Door het populaire Windows voor computers nu te koppelen aan Windows Phone hoopt Microsoft het voor ontwikkelaars aantrekkelijker te maken om Windows-apps uit te brengen.

Microsoft updatet een breed scala aan Windows Phones naar Windows 10, waaronder de goedkope Lumia 435, maar ook de Lumia 930.

Project Milkyway van Microsoft 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters